Ενώπιον της δικαιοσύνης θα έπρεπε να οδηγηθεί ο βρετανικός όμιλος BT σύμφωνα με Βρετανό ερευνητή σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών.

Στα δικαστήρια θα έπρεπε να λογοδοτήσει ο βρετανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών, ΒΤ, για τη χρήση της τεχνολογίας Phorm, σύμφωνα με Βρετανό ερευνητή.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, Ρίτσαρντ Κλέιτον, τόνισε πως ύστερα από μελέτη εσωτερικού εγγράφου της ΒΤ, το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω των Μ.Μ.Ε, θεωρεί πως οι ενέργειες της εταιρείας αντιβαίνουν τους νόμους της χώρας.

«Το εν λόγω σύστημα είναι παράνομο στη Βρετανία και αυτό που απομένει τώρα είναι να ασκηθεί η ανάλογη δίωξη», τόνισε στο BBC ο Βρετανός καθηγητής.

Το εσωτερικό έγγραφο αναφέρεται αναλυτικά σε δοκιμές που πραγματοποίησε η ΒΤ το 2006 σχετικά με το αμφιλεγόμενο σύστημα Phorm, το οποίο παρακολουθεί το διαδίκτυο και προβάλει διαφημίσεις ανάλογα με τις συνήθειες των χρηστών.

Όπως αναφέρει πάντως το BBC η BT δεν πτοείται από τις εξελίξεις και σκοπεύει να συνεχίσει τις δοκιμές μέσα στο καλοκαίρι.