Το Chrome OS, το λειτουργικό σύστημα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές που ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει η Google από τον Ιούλιο, θα είναι έτοιμο για κυκλοφορία εντός των επόμενων ημερών.


google_chromeΈνα από σημεία που φέρεται να προβληματίζει τους προγραμματιστές της εταιρείας είναι η υποστήριξη των διαφόρων drivers, με τη Google να έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος του δυναμικού της σε αυτό το θέμα. Παράλληλα, η εταιρεία εκτιμάται ότι βασίζεται και στους κατασκευαστές hardware να κατασκευάσουν drivers συμβατούς με το νέο λειτουργικό.


Παράλληλα, την πρώτη περίοδο κυκλοφορίας του Chrome OS, το λειτουργικό θα είναι κατάλληλο για εγκατάσταση σε μια περιορισμένη λίστα υπολογιστικών συστημάτων. Η Google ανέφερε στο παρελθόν ότι συνεργάζεται με τις Acer, Adobe, ASUS, Freescale, HP, Lenovo, Qualcomm, Texas Instruments και Toshiba στο ζήτημα πλήρους συμβατότητας του λειτουργικού με τα συστήματα που κατασκευάζουν αυτές οι εταιρείες.


Το σίγουρο είναι ότι η κυκλοφορία του Chrome OS θα ταράξει για τα καλά τα νερά της αγοράς υπολογιστών, στην οποία κυριαρχεί η Microsoft με τα Windows. Το γεγονός μάλιστα ότι η τελευταία διανύει μια περίοδο «δεύτερης νιότης» με την κυκλοφορία των – μέχρι στιγμής – επιτυχημένων Windows 7, δείχνει ότι θα έχουμε μία ακόμη μάχη γιγάντων στην τεχνολογική αγορά.