Η εταιρεία Cyberoam ανακοίνωσε την κυκλοφορία της σουίτας End Point Data Protection, η οποία είναι σε θέση να προστατεύει τα τερματικά δικτύου και να διαχειρίζεται εταιρικά δεδομένα και πόρους.


cyberoamlogoΗ συγκεκριμένη σουίτα επεκτείνει τις λύσεις προστασίας της Cyberoam από τα gateways στους τελικούς χρήστες, παγιώνοντας τη θέση της ως ένας ολοκληρωμένος πάροχος λύσεων ασφαλείας. Η εκτεταμένη χρήση αφαιρούμενων μέσων αποθήκευσης και λογισμικών διαμοιρασμού αρχείων, καθιστά τα τερματικά σημεία ενός δικτύου ως τις πιο ευαίσθητες περιοχές. Μάλιστα, διάφορες έρευνες καταδεικνύουν ότι εκεί ακριβώς λαμβάνει χώρα το 50% της απώλειας δεδομένων. Επίσης, σύμφωνα με μια μελέτη του Ινστιτούτου Ponemon, το αποτέλεσμα της απώλειας των εταιρικών δεδομένων για μια επιχείρηση μεταφράζεται σε ένα μέσο συνολικό κόστος της τάξεως των 6,3 εκατομμυρίων δολαρίων, το 65% του οποίου αφορά απώλεια εργασιών της εταιρείας.


Επομένως, η προστασία δεδομένων σε επίπεδο τερματικού, δηλαδή ουσιαστικά του τελικού χρήστη ενός δικτύου, θεωρείται όλο και πιο πολύ, ως το κρίσιμο βήμα στην αποτροπή της απώλειας δεδομένων, αλλά και στην άμεση απόδοση επί της επένδυσης της εταιρείας.


Η σουίτα End Point Data Protection της Cyberoam, έρχεται να γεμίσει το κενό για μια εξειδικευμένη λύση ασφάλειας, σε ένα χώρο όπου οι διαθέσιμες εφαρμογές είναι υπερτιμημένες και στοχεύουν περισσότερο στο επιχειρηματικό τμήμα της αγοράς. Υποστηρίζοντας έως 3.000 χρήστες, η Cyberoam καλύπτει επαρκώς και τις ανάγκες της μικρομεσαίας επιχείρησης, αλλά και τους μεγάλους οργανισμούς.


Η σουίτα Cyberoam End Point Data Protection αποτελείται από τέσσερα τμήματα, τα Data Protection and Encryption, Device Management, Application Control και Asset Management. Έχοντας ως όπλα την βασισμένη σε πολιτικές χρήσης προστασία και την διαχείριση των πόρων, η σουίτα παρέχει απόλυτο έλεγχο σε επίπεδο ταυτότητας. Έτσι, ο διαχειριστής του δικτύου μπορεί να ξέρει ανά πάσα στιγμή την κίνηση μεταξύ αφαιρούμενων μέσων αποθήκευσης, εφαρμογών, προγραμμάτων άμεσης επικοινωνίας, όπως Skype, MSN κ.λπ, αλλά και τον διαμοιρασμό των πόρων του δικτύου, όπως τα κοινόχρηστα αρχεία και οι εκτυπωτές.


Ακόμα κι αν η Cyberoam προσφέρει αναλυτικό έλεγχο με συγκεκριμένες πολιτικές πρόσβασης σε εξωτερικά μέσα αποθήκευσης, αλλά και εφαρμογές, τα πραγματικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης σουίτας είναι τα εξειδικευμένα και πλήρως προσαρμόσιμα εργαλεία δημιουργίας «λευκών» και «μαύρων» λιστών. Επιπλέον, με τον βασισμένο σε ταυτότητα έλεγχο χρήσης αρχείων, τις αναλυτικές ρυθμίσεις διακίνησης δεδομένων εντός και εκτός δικτύου, ανάλογα με τα στοιχεία όνομα χρήση, ομάδα, χρόνος, όνομα αρχείου, είδος, μέγεθος, θέση, αλλά και την δυνατότητα δημιουργίας σκιωδών αντιγράφων, η σουίτα της Cyberoam εξασφαλίζει αποτελεσματική προστασία των εταιρικών δεδομένων. Επί προσθέτως, η κρυπτογράφηση και η αποκρυπτογράφηση των αρχείων, αλλά και των αφαιρούμενων μέσων αποθήκευσης, εμποδίζουν την μη εξουσιοδοτημένη κίνηση, είτε λόγω της απώλειας της συσκευής, είτε λόγω κακόβουλης μεταφοράς δεδομένων εκτός δικτύου.


Το τμήμα Asset Management για Windows επιτρέπει στις εταιρείες να δημιουργούν αυτόματα λίστες αποθεμάτων υλικού και λογισμικού, ενώ παράλληλα παρέχονται διάφοροι αυτοματισμοί, όπως η ενημέρωση και η εφαρμογή διορθωτικών patches του εγκατεστημένου λογισμικού και μάλιστα ανεξαρτήτως της γεωγραφικής θέσης των υπολογιστών.