Στον τριπλασιασμό των λειτουργικών της περιθωρίων στο 15-20% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια στοχεύει η Yahoo όπως αποκάλυψε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Κάρολ Μπάρτζ.


Yahoo_thumbΗ Μπάρτζ αποκάλυψε ότι η εταιρεία σχεδιάζει την επέκταση της στην αγορά της Ινδίας, που θα συνοδευθεί από προσλήψεις, καθώς στοχεύει στις αναπτυσσόμενες αγορές με χαμηλή διείσδυση του μέσου και υψηλές προοπτικές ανάπτυξης. «Λειτουργικό περιθώριο 6% είναι τραγικό… πρέπει να δεσμευτούμε ότι θα φτάσει το 15-20% στα επόμενα τρία χρόνια», δήλωσε η Μπάρτζ σε γεύμα του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Σιγκαπούρη.


Οι προσπάθειες της εστιάζονται στην αναζωογόνηση της εταιρείας μέσω του ανασχεδιασμού προϊόντων και την εγκατάλειψη μη επικερδών δραστηριοτήτων, αλλά και αύξησης της ταχύτητας αντίδρασης και προσαρμογής της Yahoo στις προκλήσεις των καιρών. «Πηγαίνουμε εκεί που υπάρχουν πληθυσμοί, εκεί που αναπτύσσονται οικονομίες», δήλωσε αναφερόμενη στην Ινδία, την Ινδονησία και το Βιετνάμ, χώρες που η Yahoo ελπίζει να αυξήσει την παρουσία της.


Σε ότι αφορά την παρουσία της εταιρείας στην Κίνα, η Μπάρτζ δήλωσε πολύ ευχαριστημένη για τη συμφωνία της Yahoo με την κινεζική Alibada, που διαχειρίζεται το brand της Yahoo στη χώρα.