Η νέα μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft ανακοινώθηκε ότι προχωρά σε συνεργασία με την επίσης νέα μηχανή αναζήτησης WolframAlpha, που τέθηκε σε λειτουργία το Μάιο.


microsoft-bing-2H Bing θα ενσωματώνει πλέον στα αποτελέσματα των αναζητήσεων των χρηστών της απαντήσεις και από την WolframAlpha, τουλάχιστον σε μερικές ερωτήσεις. Η WolframAlpha εξ αρχής διαφημίστηκε ως μια εξειδικευμένη μηχανή αναζήτησης, που παρέχει μεγάλο πλούτο σωστά οργανωμένων πληροφοριών γύρω από επιστημονικά και άλλα θέματα, όπως η υγεία και η διατροφή.


Η Bing θα μπορεί να έχει πρόσβαση στους δεκάδες χιλιάδες αλγόριθμους και στα τρισεκατομμύρια δεδομένων της WolframAlpha και άμεσα να τα ενσωματώνει στα αποτελέσματα των αναζητήσεων. Η WolframAlpha, δημιούργημα του βρετανού επιστήμονα Στίβεν Γούλφραμ, εργάζεται διαφορετικά από τη Google, με αποτέλεσμα να μην επιστρέφει στους ερωτώντες χρήστες μια σειρά από συνδέσμους (links) σε σχέση με την ερώτηση, αλλά πλήρεις έτοιμες απαντήσεις.


Η συμφωνία με την WolframAlpha έρχεται μετά από μια άλλη δεκαετή συμφωνία της Bing με την Yahoo! που κλείστηκε τον Ιούλιο, αλλά και με το Twitter, ώστε η Bing να ενσωματώνει τα σύντομα μηνύματα των χρηστών του τελευταίου. Ανάλογη συμφωνία σχεδιάζεται και με το Facebook.