Η πρώτη γυναίκα δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου των Η.Π.Α παρουσίασε εκπαιδευτικό βιντεοπαιχνίδι

Στην παρουσίαση εκπαιδευτικού βιντοπαιχνιδιού με θέμα το δικαστικό σώμα, συμμετείχε η Σάντρα Ντέι Ο’ Κόνορ, η οποία διετέλεσε δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ από το 1981 μέχρι τη συνταξιοδότησή της το 2006.

Η 78χρονη, που διετέλεσε πρώτη γυναίκα δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου των Η.Π.Α ξεκαθάρισε πως ούτε μια φορά στη ζωή της δεν είχε περάσει από το μυαλό της ότι θα συμμετείχε ως κεντρική ομιλήτρια σε συνέδριο για παιχνίδια της ψηφιακής τεχνολογίας.

Το πρόγραμμα «Τα Δικαστήρια μας» έχει σκοπό να ενημερώσει τους πολίτες σε θέματα που αφορούν το δικαστικό σώμα και η Ο’ Κόνορ τόνισε πως πήρε την απόφασηη να βοηθήσει, επειδή την ανησυχεί η άγνοια των πολιτών για το δικαστικό σώμα αλλά και οι κακόβουλες επιθέσεις διαφόρων κατά του κύρους και της ανεξαρτησίας του δικαστικού θεσμού.

«Τα τελευταία χρόνια με προβληματίζουν πολύ οι φαρμακερές επιθέσεις από ορισμένα μέλη του κογκρέσου, της γερουσίας και διαφόρων ιδιωτικών οργανώσεων κατά των δικαστών», τόνισε η Ο’ Κόνορ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Παιχνίδια για την Αλλαγή».

Σκοπός του συνεδρίου ήταν το πώς η τεχνολογία των παιχνιδιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της κοινωνίας και της παιδείας.