Ο κόσμος της κινητής τηλεφωνίας φαίνεται ότι κινητοποιεί τις δημιουργικές δυνάμεις των κατασκευαστών και έτσι η Samsung παρουσίασε το δικό της λειτουργικό για κινητά.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


badaΤο όνομα προκύπτει από ονομασία θάλασσας στα ύδατα της Κορέας και το νέο interface βασίζεται σε όσα μας έχουν συνηθίσει μέχρι σήμερα το Jet και το S5230 της κορεάτικης εταιρείας. Το Bada, όπως γίνεται αντιληπτό, θα είναι ένα σύστημα που θα απευθύνεται κατά κύριο λόγο ή αποκλειστικά σε κινητά τηλέφωνα με οθόνη αφής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το εν λόγω λειτουργικό σύστημα θα χρησιμοποιηθεί ευρέως στην γκάμα των κινητών της Samsung στο μέλλον.


Μέχρι σήμερα η εταιρεία είναι μία από τις λίγες που φροντίζουν να έχουν καλές σχέσεις με όλα τα λειτουργικά συστήματα με την οικογένεια κινητών της να φέρουν Windows, Symbian, Android και LiMo. Εκτιμήσεις μιλούν για εγκατάλειψη των Windows και του Symbian έναντι του Bada.


samsung-bada-2To Bada δεν θα είναι τόσο ανοιχτό όσο τα άλλα λειτουργικά, αν και η εταιρεία προτίθεται να επενδύσει αρκετά στην ανάπτυξη εφαρμογών που να το συνοδεύουν, ενώ οι developers θα κληθούν να παρουσιάσουν πλήθος ενδιαφέροντων εφαρμογών. Για το σκοπό αυτό θα λάβει χώρα και ειδικός διαγωνισμός για εκείνους με ελκυστικά χρηματικά βραβεία.