Η δημιουργός πασίγνωστων τίτλων όπως The Sims, Sim City, Madden NFL και NBA Live, επενδύει 183,63 εκατομμύρια ευρώ στην δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης «κοινωνικών» παιχνιδιών, Playfish.


playfish-ea-robotH Playfish εδρεύει στο Λονδίνο και στα δύο μόλις χρόνια λειτουργίας της έχει αναπτύξει πάμπολλους τίτλους που βάζουν στο παιχνίδι τους διαδικτυακούς φίλους, όπως το Pet Society που παίζεται από 21 εκατομμμύρια χρήστες το μήνα. Τα παιχνίδια αυτά είναι μεν δωρεάν, ωστόσο οι παίκτες αγοράζουν εικονικά αγαθά, όπως λουλούδια, ρούχα, έπιπλα ή όπλα.


Η τακτική αυτή αλλάζει το μοντέλο που γνωρίζουν οι παραδοσιακοί παίκτες της αγοράς βιντεοπαιχνιδιών όπως η EA. Εντούτοις, η αγορά βιντεοπαιχνιδιών αν και πλήττεται από το γενικότερο κλίμα στην παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να μεγεθύνεται: η εταιρεία μελετών PricewaterhouseCoopers εκτιμά ότι το 2013 θα εισρεύσουν μέσω των πωλήσεων βιντεοπαιχνιδιών στην αγορά περί τα 19,5 δισεκατομμύρια δολάρια από 14,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2008.


ea_playfishΗ Playfish ιδρύθηκε μόλις προ διετίας και οι δημιουργοί της θα αποκομίσουν από την συμφωνία επιπλέον 100 εκατομμύρια εάν επιτύχουν ως το 2011 στόχους που έχει θέσει η Electronic Arts.


Στην ίδια αγορά «παίζουν» η Zynga (θεωρείται πρώτη) και η Playdom (θεωρείται ότι έπεται της Playfish).