Επένδυση ύψους 750.000 ευρώ κάνει για πρώτη φορά στο ελληνικό Ίντερνετ η Oxygen Capital αναγνωρίζοντας ως «No1 ελληνική ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων» το σταθερά ανερχόμενο Spitogatos.gr.


spitogatos«Το Διαδίκτυο αλλάζει τα δεδομένα στον κλάδο των μικρών αγγελιών. Αξιοποιώντας τις τεχνολογικές δυνατότητες του web 2.0, ο spitogatos.gr είναι το απόλυτο σύγχρονο εργαλείο για όλους τους εμπλεκόμενους στην αγορά ακινήτων, προσφέροντας νέες, πλουσιότερες και πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες προβολής και αναζήτησης ακινήτων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπύρος Τραχάνης, Διευθυντής Επενδύσεων της Oxygen Capital.


Ο spitogatos.gr έχει συμπληρώσει τρία μόλις χρόνια παρουσίας στο ελληνικό Διαδίκτυο. Έχει ωστόσο προλάβει να καθιερωθεί ως η πρώτη επιλογή από χιλιάδες μεσίτες, οι οποίοι έχουν καταχωρίσει στη βάση του περί τα 120.000 ακίνητα που πωλούνται ή ενοικιάζονται. Εντυπωσιακός είναι επίσης ο αριθμός των επισκεπτών που αναζητούν στέγη στο spitogatos.gr: σύμφωνα με την εταιρεία ξεπερνά τις 125.000 κάθε μήνα.


«Στόχος του spitogatos.gr είναι να κάνει την εύρεση στέγης ταχύτερη και ευκολότερη, προσφέροντας στους επισκέπτες του τη μεγαλύτερη και πληρέστερη βάση δεδομένων» δήλωσε ο κ. Δημήτρης Μελαχροινός, Διευθύνων Σύμβουλος του spitogatos.gr.


Η επένδυση πραγματοποιήθηκε μέσω του OXYGEN TANEO NEOVENTURES Α.Κ.Ε.Σ., Venture Capital fund, στο οποίο συμμετέχουν η οικογένεια Ρέστη, το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) και άλλοι ιδιώτες επενδυτές. Η Oxygen Capital διαθέτει συνολικά κεφάλαια ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ προς επένδυση σε δυναμικές και εξωστρεφείς μικρομεσαίες Ελληνικές επιχειρήσεις.


Το Spitogatos.gr είναι μια διαφημιστική υπηρεσία ακινήτων κάθε είδους προς πώληση ή ενοικίαση στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, και αποτελεί έναν κόμβο προσφοράς και ζήτησης για το real estate. Ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάιο του 2006 και οι αγγελίες που δημοσιεύει συνοδεύονται από χάρτες, αναλυτικές παρουσιάσεις με φωτογραφίες, αρθρογραφία, συμβουλές και προτάσεις. Παράλληλα, προσφέρει υπηρεσίες που διευκολύνουν την αναζήτηση. Το Spitogatos.gr απευθύνεται και στο ξένο κοινό μέσω της ιστοσελίδας HomeGreekHome.com. Αντλεί έσοδα αξιοποιώντας την υψηλή επισκέψιμότητά του: αποτελεί έναν ελκυστικό διαφημιστικό χώρο για επαγγελματίες/εγγεγραμμένα μέλη του, αλλά σε οποιονδήποτε επαγγελματία άμεσα ή έμμεσα σχετίζεται με το χώρο του real estate. Επιπλέον, παρέχει υπηρεσίες τεχνικού χαρακτήρα στα μέλη του – όπως για παράδειγμα η υπηρεσία ιστοσελίδας, και η υπηρεσία κατασκευής/συντήρησης/φιλοξενίας ιστοσελίδας.