Η χρήση των Windows 7 συνεχίζει την ανοδική της πορεία, καθώς το νέο λειτουργικό αντιστοιχεί στο 4% των υπολογιστών με πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με τη Net Applications.


windows_7_graphicΣυγκριτικά, τα Windows Vista χρειάστηκαν επτά μήνες για να φτάσουν αυτό το ποσοστό. «Η προσμονή για το νέο λειτουργικό και οι υψηλές απαιτήσεις φαίνεται να ικανοποιούνται», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Net Application, Βινς Βικαζάρο. Κεντρικό ερώτημα ωστόσο αποτελεί το κατά πόσο τα Windows 7 θα καταφέρουν να κερδίσουν το χαμένο μερίδιο αγοράς της Microsoft από την Apple, χωρίς ακόμη να μπορεί να δοθεί σαφής απάντηση.


Σύμφωνα με την έρευνα, η χρήση του λειτουργικού φαίνεται να αυξάνεται τα σαββατοκύριακα, γεγονός που δείχνει ότι τα Windows 7 βρίσκονται εγκατεστημένα σε αρκετούς οικιακούς υπολογιστές.


Ένα ακόμη ενθαρρυντικό στοιχείο για το νέο λειτουργικό της Microsoft είναι ότι οι πωλήσεις του ξεπερνούν σε τεμάχια αυτές των Vista, στην αντίστοιχη περίοδο του προϊοντικού τους κύκλου. Η εταιρεία ανέφερε ακόμη ότι παρατηρείται έντονη ζήτηση και από τις επιχειρήσεις, παρά το ότι συνήθως χρειάζονται ακόμη και μήνες προτού αναβαθμίσουν σε ένα νέο λογισμικό.