Του Αλέξανδρου Ελευθεριάδη

Επιμένει στις καταγγελίες του ο μεγαλομέτοχος της Yahoo, Καρλ Ικάν

microsoft-yahooΕυθύνες στο διοικητικό συμβούλιο της Yahoo επέρριψε ένας εκ των μεγαλομετόχων της εταιρείας, ο Καρλ Ικάν, με κεντρικό άξονα τη μη επίτευξη συμφωνίας με την Microsoft.

Ο κ. Ικάν κατηγορεί το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ότι προχώρησε σε “υπερβολικές ενέργειες” προκειμένου να μη μπορέσει να καταστεί δυνατή η συγχώνευση ύψους 47,5 δισ δολ με την Microsoft.

Κατηγορεί λοιπόν τους ανθρώπους που αποφάσισαν για την τύχη της συμφωνίας, πως ενήργησαν με δόλο και επέμεινε σε όσα είχε ζητήσει σε προηγούμενες δηλώσεις του, την αντικατάσταση δηλαδή του διοικητικού συμβουλίου από ανθρώπους που θα προτείνει ο ίδιος.

Ο Ικάν μάλιστα φρόντισε να φτάσουν οι υποψίες του και στον πρόεδρο της Yahoo, Ρόι Μπόστοκ, στέλνοντας του σχετική επιστολή στην οποία του ξεκαθαρίζει πως:

Κατά την άποψη μου είναι εξαιρετικά δύσκολο πλέον για την Microsoft και οποιαδήποτε άλλη εταιρεία να εμπιστευτεί, να συνεργαστεί και να διαπραγματευθεί με μια εταιρεία των άκρων”.

Μάλιστα ο μεγαλομέτοχος της Yahoo θέλοντας να αποδείξει όσα λέει, τόνισε πως οι λεπτομέρειες για τις ενέργειες του διοικητικού συμβουλίου της Yahoo ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά τη δημοσιοποίηση δικαστικών εγγραφών από την αγωγή ενός μετόχου.

Από την πλευρά της η Yahoo απάντησε στους ισχυρισμούς του Ικάν σε ήπιους τόνους και υποστήριξε ότι ήταν έτοιμη να συμφωνήσει με την Microsoft εάν οι προϋποθέσεις ήταν προς το όφελος των μετόχων της.