H Apple πρόσφατα ανακοίνωσε ότι οι διαθέσιμες εφαρμογές για το επαναστατικό App Store, το μεγαλύτερο κατάστημα εφαρμογών του κόσμου, έχουν ξεπεράσει τις 100.000.


iphone-app-store2Οι πελάτες των iPhone και iPod touch σε 77 χώρες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από μια εκπληκτική συλλογή εφαρμογών, χωρισμένες σε 20 κατηγορίες, όπως παιχνίδια, επαγγελματικές, ειδήσεις, αθλητικά, υγεία, αναφορές και ταξίδια. Οι χρήστες του App Store έχουν ήδη κατεβάσει πάνω από 2 δισ. εφαρμογές διατηρώντας το στην κορυφή των πιο δημοφιλών καταστημάτων για εφαρμογές.


«Το App Store, που πλέον διαθέτει περισσότερες από 100.000 εφαρμογές, αποτελεί ξεκάθαρα τη βασική διαφοροποίηση για εκατομμύρια χρήστες των iPhone και iPod touch σε ολόκληρο τον κόσμο,» δήλωσε ο Philip Schiller, senior vice president του τμήματος Worldwide Product Marketing της Apple. «Το iPhone SDK δημιούργησε την πρώτη σημαντική πλατφόρμα για εφαρμογές φορητών συσκευών και οι πελάτες μας έχουν αγαπήσει όλες τις εκπληκτικές εφαρμογές που αναπτύσσουν οι προγραμματιστές μας.»


«Το App Store άλλαξε για πάντα την βιομηχανία παιχνιδιών για φορητές συσκευές και συνεχίζει να βελτιώνεται,» δήλωσε ο Travis Boatman, vice president of Worldwide Studios, EA Mobile. «Έχοντας πρόσβαση σε περισσότερους από 40 εκ. χρήστες των iPhone και iPod touch παγκοσμίως, το App Store μας έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε υψηλής ποιότητας παιχνίδια ΕΑ τα οποία σημείωσαν τεράστια επιτυχία με τους πελάτες μας.»


appstore«Με περισσότερες από 10.000 λήψεις ημερησίως, η ανταπόκριση των πελατών παγκοσμίως για την εφαρμογή μας I Am T-Pain, ξεπέρασε και τις πιο απίθανες προσδοκίες μας,» δήλωσε ο Jeff Smith, CEO της Smule. «Το App Store μας έδωσε μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουμε και να αναπτύξουμε μια πολύ επιτυχημένη επιχείρηση και αναμένουμε το μέλλον να είναι συναρπαστικό.»


Η Apple συνεχίζει να βελτιώνει τη διαδικασία αναζήτησης και εύρεσης των εφαρμογών προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά όπως το Genius for Apps, τις επιλογές App Store Essentials, την προσθήκη υποκατηγοριών και τις πολύ χρήσιμες κριτικές των πελατών. Με την πρόσφατη κυκλοφορία του iTunes 9, η οργάνωση και ο συγχρονισμός των εφαρμογών γίνεται πλέον πολύ εύκολα, απευθείας στο iTunes, και στη συνέχεια εμφανίζονται αυτόματα στο iPhone ή στο iPod touch διατηρώντας την ίδια δομή.