Για πρώτη φορά στην Ελλάδα επιχειρήθηκε ανάλογο εγχείρημα

intracomΕκτελέσθηκε με απόλυτη επιτυχία βολή του αναβαθμισμένου πυραύλου επιφανείας – αέρος Evolved Sea Sparrow Missile (ESSM) του ΝΑΤΟ, από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στο Πεδίο Βολής Κρήτης του ΝΑΤΟ.

Η βολή, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, καιεκτελέστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αφορούσε στην κατάρριψη ιπτάμενου στόχου ρυμουλκούμενου από τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος με δυνατότητα καταγραφής και αξιολόγησης των παραμέτρων της βολής.

Οι πύραυλοι ESSM του ΝΑΤΟ φέρουν την Τηλεμετρική Διάταξη και το Σύστημα Μετάδοσης Δεδομένων που έχει σχεδιάσει, αναπτύξει και κατασκευάζει η INTRACOM Defense Electronics εξ΄ ολοκλήρου στην Ελλάδα και προορίζονται για τις 12 χώρες που συμμετέχουν στο πολυεθνικό πρόγραμμα, στο οποίο η εταιρία δραστηριοποιείται από το 1995.

Επίσης, μετά από διεθνή διαγωνισμό το 2007, η εταιρία ανέλαβε την επιπλέον παραγωγή των ηλεκτρονικών του συστήματος πλοήγησης του πυραύλου. Το πρόγραμμα του πυραύλου ESSM που ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής, αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά το 2015 και αποτελεί σημαντικό σταθμό για τη διεθνή δραστηριότητα της INTRACOM Defense Electronics και την ενεργό συμμετοχή της σε συνεργασίες με καταξιωμένες αμυντικές βιομηχανίες παγκοσμίως.

Σχετικά με την INTRACOM Defense Electronics

Η INTRACOM Defense Electronics, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία ανάπτυξης και παραγωγής ηλεκτρονικών αμυντικών συστημάτων, είναι θυγατρική της INTRACOM Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη Ν.Α. Ευρώπη. Η INTRACOM Defense Electronics ειδικεύεται στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή αμυντικών επικοινωνιακών συστημάτων, συσκευών κρυπτογράφησης, συστημάτων διοίκησης, ελέγχου και επικοινωνιών, ηλεκτρονικών πυραυλικών συστημάτων, ραντάρ, προσομοιωτών και συστημάτων ελέγχου και δοκιμών.

Η εταιρία συμμετέχει σε πολυεθνικά προγράμματα συμπαραγωγής και διεθνή προγράμματα έρευνας, σε συνεργασία με μεγάλες αμυντικές εταιρίες και οργανισμούς, και συμπεριλαμβάνεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ. Η INTRACOM Defense Electronics εξάγει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στο Βέλγιο, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ισπανία, στις ΗΠΑ, στην Κύπρο, στην Ολλανδία και στη Σουηδία. Περισσότερες πληροφορίες: www.intracomdefense.com.