H Otesat-Maritel, Global Distribution Partner του Iridium OpenPortSM

Η Otesat-Maritel, υπέγραψε σύμβαση με την εταιρεία Iridium Satellite LLC ως Global Distribution Partner της νέας ευρυζωνικής υπηρεσίας Iridium OpenPortSM optimized-bandwidth marine satellite systems.

Πλεονεκτήματα του Iridium OpenPort είναι η μεταφορά αξιόπιστης επικοινωνίας (φωνής και δεδομένων) σε εμπορικά πλοία και αλιευτικά σκάφη σε όλο τον κόσμο σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Επιπλέον, πακέτα με μεγαλύτερη χρήση σε φωνή και μεταφορά δεδομένων παρέχουν δυνατότητες περαιτέρω εκπτώσεων. Οι υπηρεσίες data είναι διαθέσιμες σε ταχύτητες των 9.6kbps, 32kbps, 64kbps και 128kbps.

Το Iridium OpenPort κερδίζει με πολύ γρήγορους ρυθμούς την αποδοχή της αγοράς λόγω της μοναδικής προσφοράς του. Χαρακτηριστικό του συστήματος είναι τα 3 τηλεφωνικά κυκλώματα και η διασύνδεση με το IP δίκτυο, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες της υπηρεσίας την ταυτόχρονη σύνδεσή τους με τρία διαφορετικά κανάλια φωνής και την παράλληλη ανταλλαγή δεδομένων σε ταχύτητες έως 128 kbps.

Επιπλέον, οι οικονομικές και ταχύτερες λύσεις δεδομένων, η εύκολη εγκατάσταση, καθώς και τα ελάχιστα κόστη συντήρησης, τα οποία υποστηρίζονται από τη διεθνή κάλυψη του Iridium και την υψηλή ποιότητα του δικτύου, προσδίδουν στο σύστημα στοιχεία που το καθιερώνουν ως την πλέον αποδοτική επιλογή. Καμία τρέχουσα προσφορά της αγοράς δεν μπορεί να επιτύχει ταχύτερη απόδοση της επένδυσης από αυτή του Iridium OpenPort.

Η ένταξη του Iridium OpenPort στο χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών μας, κινείται στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρίας μας να προσφέρει δορυφορικές ευρυζωνικές λύσεις στην ναυτιλιακή αγορά.

Συνδυάζοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά του OpenPort με τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για τα IP δορυφορικά δίκτυα, θα έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε στην Ελληνική και διεθνή ναυτιλιακή αγορά μεγαλύτερη αξία και αποδοτικότητα στην καθημερινή επικοινωνία των πλοίων με την ξηρά” δήλωσε ο κος Γιώργος Πολυχρονόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Otesat-Maritel.