“Δεν υπάρχει υποχρέωση δημόσιας προσφοράς”, απαντά η Ν.Δ.

ΟΤΕΝα καταθέσει δημόσια προσφορά για την αγορά του συνόλου των μετοχών του ΟΤΕ κάλεσε την DT, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλος, με ερώτησή του στη Βουλή.

“Η υποχρεωτική δημόσια προσφορά είναι προφανές ότι αλλάζει τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας και θέτει ξανά το ζήτημα της σχέσης του Δημοσίου με τον κρίσιμο χώρο των τηλεπικοινωνιών” τόνισε ο κ. Βενιζέλος, που ζήτησε από τον κ. Αλογοσκούφη να του απαντήσει:

σε τι ενέργειες πρόκειται να προβεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που είναι αρμόδια για την εφαρμογή του σχετικού νόμου και της σχετικής κοινοτικής οδηγίας και για το εάν το ελληνικό Δημόσιο έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα ή έχει σχεδιάσει τις κινήσεις του σε περίπτωση που η Deutsche Telecom υποχρεωθεί τελικώς, όπως προβλέπει ο νόμος, να προβεί σε αυτήν τη δημόσια προσφορά».

Από την πλευρά της πάντως η κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως στην περίπτωση του ΟΤΕ δεν υπάρχει υποχρέωση δημόσιας πρότασης, γιατί είναι στις υπό αποκρατικοποίηση επιχειρήσεις και ο σχετικός νόμος δεν προβλέπει υποβολή πρότασης.