Το περιοδικό Fortune απένειμε τον τίτλο του Διευθύνοντα Συμβούλου της δεκαετίας στον μοναδικό Στιβ Τζόμπς, τον ιθύνοντα νου και εκκεντρικό αφεντικό της εναλλακτικής Apple.


steve-jobsΥπό την ηγεσία του, η Apple έθεσε τα πρότυπα στην αγορά των φορητών music player με το iPod, τάραξε για τα καλά τα νερά της κινητής τηλεφωνίας με το iPhone, δημιούργησε νέα κανάλια εσόδων μέσω των iTunes και επαναπροσδιόρισε την αγορά των υπολογιστών με το OS X, δημιουργώντας ένα ισχυρό ανταγωνιστή για τα PC.


Πέρα από αυτά, η εταιρεία εφάρμοσε μερικές από τις πιο έξυπνες ιδέες μάρκετινγκ και δημιούργησε μία βάση πιστών, φανατικών χρηστών των προϊόντων της, όλα υπό την καθοδήγηση του 54χρονου σήμερα Τζόμπς.


Εντυπωσιακά ήταν τα επιτεύγματα του και στα οικονομικά αποτελέσματα της Apple. Η αξία της εταιρείας το 2000 οριζόταν στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, ακριβώς προτού ο Τζόμπς εφαρμόσει την στρατηγική του «ψηφιακού lifestyle», κατανοητή από λίγους εκείνη την εποχή. Σήμερα, η Apple έχει φτάσει τα 170 δισεκατομμύρια σε αξία, ξεπερνώντας ακόμη και το «φαινόμενο» Google.