Με 125 εκατ. ευρώ παραμένει στα χέρια του Αιγύπτιου επιχειρηματία, καθώς η Weather Investments, κατάφερε να αγοράσει μη εξασφαλισμένα ομόλογα ύψους 1,4 δισ. ευρώ, αντί μόλις €75 εκατ.


WIND LOGOΤο ποσό εξαγοράς, αντιστοιχώντας σε περίπου 0,05 ευρώ, ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε εξαγορά μη εγγυημένων ομολογιών. Παράλληλα, η εταιρεία – μέτοχος θα διαθέσει 50 εκατ. ευρώ στο ταμείο της Wind Hellas που θα αξιοποιηθούν ως κεφάλαιο κίνησης.


Σύμφωνα με στελέχη της Wind, η μεγαλύτερη κεφαλαιακή αναδιάρθρωση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ολοκληρώθηκε χθες και η μητρική εταιρεία Weather Investments και ο κ. Σαουίρις παραμένει κύριος μέτοχος της Wind Ελλάς. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι η προσφορά που κατέθεσε ο μέτοχός της για την οικονομική ενίσχυση έγινε αποδεκτή από τους περισσότερους ομολογιούχους.


Η διαδικασία κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης της Wind ξεκίνησε στο τέλος του περασμένου Αυγούστου. Υπήρξαν δύο δεσμευτικές προσφορές, μία από τον μέτοχό της, τη Weather Investment, και μία από την ομάδα ομολογιούχων μη εξασφαλισμένης απόδοσης (subordinate bondholders) εκπροσωπούμενη από την Aladdin Capital. Χθες συνήλθε το Δ. Σ. της Hellas II που ελέγχει την Wind, προκειμένου να εξετάσει τις δύο δεσμευτικές προσφορές.


Το Δ. Σ. της Hellas II «καθόρισε ότι πρέπει να ακολουθήσουν κάποια βήματα για να τεθεί σε ισχύ η προσφορά της Weather Investments SpA», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης της Wind, η εταιρεία μειώνει τον δανεισμό της στα 1,8 δισ. ευρώ, από 3,2 δισ. ευρώ που είναι σήμερα και κατ’ αντιστοιχία μειώνεται η ετήσια καταβολή τόκων δανείων κατά 150 εκατ. ευρώ.