H GFI Software ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του GFI WebMonitor, η οποία προσφέρει σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (SMBs) εργαλεία ελέγχου χρήσης του Internet.


adaoxΠλέον το, GFI WebMonitor είναι σε θέση να τρέχει ανεξαρτήτως firewall/proxy server και μπορεί να εγκατασταθεί στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα Windows Server/Workstation. Αυτή τη στιγμή το GFI WebMonitor, χρησιμοποιείται από χιλιάδες πελάτες και κάθε χρόνο ψηφίζεται στην πρώτη θέση από τους αναγνώστες του ISA Server.org.


Η συγκεκριμένη λύση προσφέρει στις εταιρείες έναν κατανοητό μέσο ελέγχου της χρήσης του Internet από το προσωπικό τους, πραγματοποιώντας παρακολούθηση της δραστηριότητας στο Διαδίκτυο, παρέχοντας παράλληλα και ασφάλεια. Έτσι, η διοίκηση της εταιρείας είναι σε θέση να γνωρίζει και να ελέγχει κάθε πτυχή της πλοήγησης στο Internet, να μπλοκάρει την πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ενός μεμονωμένου υπαλλήλου ή μιας ομάδας ατόμων, ενώ εμποδίζονται και τα κρυφά downloads, αλλά και οι διεργασίες που πιθανώς τρέχουν στο παρασκήνιο και μπορεί να αποβούν επιζήμια για την ομαλή λειτουργία του δικτύου και των υπολογιστών μέσα σε αυτό.


Το GFI WebMonitor επιτρέπει στους διαχειριστές του δικτύου να ρυθμίζουν σε ποια site επιτρέπεται η πρόσβαση και από ποιον και να μπλοκάρει προορισμούς που εμπίπτουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως sites ενηλίκων, online παιχνίδια, προσωπικά e-mails, δίκτυα Peer-2-Peer, sites κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook, MySpace και πολλές άλλες. Η βάση δεδομένων του προγράμματος περιλαμβάνει πάνω από 205.000.000 κατηγοριοποιημένα domains, η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα sites.


Το GFI WebMonitor παρέχει επίσης την δυνατότητα να γνωρίζετε τι είδους αρχεία κατεβάζει κάποιος υπάλληλος, να μπλοκάρετε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως για παράδειγμα MP3s ή ταινίες και να ελέγχετε όλα τα αρχεία για ιούς, spyware και άλλο κακόβουλο λογισμικό, χρησιμοποιώντας πολλαπλές μηχανές anti-virus. Το πρόγραμμα, μειώνει επίσης τους κινδύνους από τις επιθέσεις phishing, μπλοκάροντας την πρόσβαση στα ύποπτα sites, μέσω της βάσης δεδομένων με phishing URLs,η οποία ανανεώνεται αυτόματα. Οι λειτουργίες «web monitoring» του προγράμματος περιλαμβάνουν επιπλέον, έλεγχο και μπλοκάρισμα του Windows Live Messenger (MSN) τόσο στο τμήμα της συνομιλίας, όσο και στην μεταφορά αρχείων.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το GFI WebMonitor, αλλά και να το κατεβάσετε επισκεφτείτε την διεύθυνση http://www.adaox.gr/gfi