H μελέτη “Broadband Impact Study” της Nokia Siemens Networks αποτελεί τμήμα του προγράμματος “Connectivity Scorecard” και εξετάζει την επίδραση της ευρυζωνικότητας.


nokia_siemens_networksΣύμφωνα με τη μελέτη αυτή, η αύξηση στο ρυθμό κατασκευής των ευρυζωνικών υποδομών μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην παραγωγικότητα και την ανάπτυξη του ΑΕΠ. Η μελέτη εστιάζει στην επίδραση της ευρυζωνικότητας σε 15 χώρες του ΟΟΣΑ και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι εάν δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές και αποκτηθούν οι απαραίτητες δεξιότητες, τότε η στρατηγική ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα και το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης σε ποσοστό έως και 15%. Μια τέτοια βελτίωση στην παραγωγικότητα θα οδηγήσει στην αύξηση του ΑΕΠ χωρίς να απαιτείται παράλληλη αύξηση των παραγωγικών πόρων.


Η Nokia Siemens Networks πιστεύει ακράδαντα ότι 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα είναι διασυνδεδεμένοι μέχρι το 2015, από τους οποίους τα 4 δισεκατομμύρια θα χρησιμοποιούν ευρυζωνικές συνδέσεις. Αυτή η ανάπτυξη θα συνοδεύεται και από μία έκρηξη της τηλεπικοινωνιακής κίνησης, με τα δίκτυα ολόκληρου του κόσμου να πρέπει να διεκπεραιώνουν εκατό φορές μεγαλύτερο όγκο δεδομένων. Για την αντιμετώπιση αυτής της εκρηκτικής κατάστασης θα απαιτηθούν καινοτόμες λύσεις σε ολόκληρο το οικοσύστημα των επικοινωνιών, λύσεις τις οποίες η Nokia Siemens Networks βρίσκεται σε άριστη θέση να προσφέρει.


Ενώ σε γενικές γραμμές η ευρυζωνικότητα αρχίζει να εδραιώνεται στο μυαλό του τελικού χρήστη, η μετάφρασή της σε πραγματική αξία εξαρτάται από το κατά πόσο θα είναι εφικτό ο καταναλωτής να αποκομίσει μια πραγματικά ανώτερη αίσθηση από την χρήση ευρυζωνικών υπηρεσιών, οι οποίες θα εστιάζουν σε συγκεκριμένες του ανάγκες. Επίσης, οι Πάροχοι Υπηρεσιών Επικοινωνίας (CSPs) θα πρέπει να επιδιώξουν διεύρυνση των εσόδων τους μέσα από την αύξηση εκείνων των συνδρομητών που κάνουν χρήση νέων υπηρεσιών φωνής ή περιεχομένου. Από περιβαλλοντικής πλευράς, η τεχνολογία των επικοινωνιών μπορεί να παίξει έναν αποφασιστικό ρόλο στη δημιουργία μιας αειφόρου προοπτικής. Η αυστηρή προσήλωση στους παραπάνω στόχους έχει ως αποτέλεσμα την αειφόρο επιχειρηματική δραστηριότητα σε σχέση με υπηρεσίες που θα έχουν φτιαχτεί έτσι ώστε να ικανοποιούν τις ανάγκες του τελικού χρήστη.


Η Nokia Siemens Networks διαθέτει μια ευρεία γκάμα καινοτόμων προτάσεων οι οποίες βοηθούν τους Παρόχους να αξιοποιήσουν καλύτερα την ευρυζωνικότητα και να μετασχηματίσουν ολόκληρο το επιχειρηματικό τους πλάνο. Οι δικτυακές τεχνολογίες της Nokia Siemens Networks εξασφαλίζουν υψηλές ταχύτητες και χαμηλό κόστος, βοηθώντας έτσι τους Παρόχους να προσφέρουν νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες οι οποίες θα είναι όχι μόνο συναρπαστικές, αλλά χρήσιμες κι εύκολες στη χρήση.