H Namco Bandai ανακοίνωσε την απελευθέρωση του ιστορικού παιχνιδιού Tekken από το αποκλειστικό συμβόλαιο με τη Sony, επιτρέποντας την κυκλοφορία του και στην κονσόλα της Microdoft.


tekken-6Η συνέχεια του Tekken 5: Dark Resurrection δεν παρέχει μόνο στον gamer νέους χαρακτήρες, αλλά αξιοποιεί τους πλούσιους σε γραφικά περιβάλλοντες χώρους της κάθε πίστας με στοιχεία αλληλεπίδρασης που θυμίζουν, ως προς τη χρήση τους, κατά πολύ το Dead or Alive 4.


Η σημαντικότερη διαφορά σε σχέση με τα παλαιότερης γενιάς Tekken είναι ο βελτιωμένος χειρισμός των χαρακτήρων με τη συντομότερη δυνατή αντίδραση, ώστε ο παίχτης να έχει τον πλήρη έλεγχο των κινήσεων.


Για πρώτη φορά το Tekken 6 εισάγει στα παιχνίδια μάχης τη δυνατότητα δικτυακής συνεργασίας με άλλους χρήστες στο σεναριακό Campain Mode (Senario Campain Mode).


Συνεργατικά μέσω XBOX Live και PlayStation Network, ο παίκτης μπορεί να επιτίθεται σε ορδές εχθρών καθώς προχωρά στην ιστορία του παιχνιδιού.


Η ομαδική μάχη (Team Battle) μέχρι και το Tekken 5 παρείχε την δυνατότητα χρήσης μέχρι και δύο χαρακτήρων. Στο Tekken 6 ο παίχτης μπορεί να κάνει χρήση μέχρι και 8 διαφορετικών χαρακτήρων. Η προσθήκη του εφέ κίνησης motion blur αποδίδει κινηματογραφική αίσθηση στο gameplay.


tekken-6-posterOι συνδυασμοί κουμπιών, όπως και στους προγόνους του παιχνιδιού, μπορούν να δημιουργήσουν μία σειρά από φονικές κινήσεις (compos). Η ύπαρξη μίας κίνησης που μπορεί να αποτελειώσει τον εχθρό ισχύει και στο Tekken 6.


To Tekken 6 κυκλοφόρησε στις 30 Οκτωβρίου για το XBOX 360 και PlayStation 3 στην Ευρώπη ενώ αναμένεται στις 5 Νοεμβρίου για το PSP.