Ο Μίκι Μάους θα γίνει ήρωας δράσης σε ένα τριών διαστάσεων παιγνίδι, το Epic Mickey, που ανέπτυξε ο σχεδιαστής Γουόρεν Σπέκτορ και το οποίο θα παίζεται από του χρόνου στην κονσόλα Wii.


Mickey_Mouse_JohorΠάνω από 80 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση (1927), ο πλέον αγαπημένος των παιδιών της Γης ετοιμάζεται για μια δεύτερη «καριέρα» στον χώρο των games, καθώς η εταιρία Disney ελπίζει ότι θα καθιερώσει τον Μίκι Μάους ως έναν από τους σημαντικότερους action heroes και έτσι θα αξιοποιήσει εμπορικά ένα δεύτερο κύμα παγκόσμιας φήμης για τον ήρωα της.


«Βγάλαμε τον Μίκι από τον κόσμο των καρτούν, όπου ανήκει και αισθάνεται ασφαλής και άνετα και τον βάλαμε σε έναν άλλο κόσμο που αποκαλούμε Έρημη Χώρα των Καρτούν», δήλωσε ο σχεδιαστής βιντεο-παιγνιδιών Σπέκτορ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει δημιουργήσει το παιγνίδι επιστημονικής φαντασίας Deus Ex.


«Όλα ξεκίνησαν από την πεποίθησή μας ότι δεν συμπεριφερόμασταν σωστά στον Μίκι στον χώρο των βιντεο-παιγνιδιών και ότι είχαμε ένα πολύ σημαντικό δυναμικό που δεν αξιοποιούσαμε», σχολίασε ο Γκράχαμ Χόπερ, γενικός διευθυντής της Disney Interactive Studios, η οποία το 2007 εξαγόρασε την εταιρία MagicKingdom του Σπέκτορ.