Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ, επεσήμανε ότι οι εταιρικές δαπάνες στην πληροφορική δεν θα φτάσουν στα επίπεδα των ετών πριν την οικονομική κρίση.


O Στ. Μπάλμερ, CEO της Microsoft

O Στ. Μπάλμερ, CEO της Microsoft

«Η οικονομία υπέστη μια σειρά αλλαγών σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους. Οι αλλαγές αυτές είναι τόσο μεγάλες που συμβαίνουν μια φορά στη ζωή κάθε ανθρώπου», δήλωσε ο Μπάλμερ σε συνάντηση στελεχών που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ.


Οι δαπάνες στην πληροφορική, που αντιστοιχούσαν περίπου στο μισό των κεφαλαιακών δαπανών στις ανεπτυγμένες χώρες πριν την εκδήλωση της κρίσης, είναι μάλλον απίθανο να φτάσουν τα παλιά επίπεδα εξαιτίας της απουσίας κεφαλαίων, εξήγησε ο διευθύνων της αμερικανικής εταιρείας. «Υπάρχει μεν ανάπτυξη, ωστόσο δεν βλέπουμε ανάκαμψη», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Ο Μπάλμερ βρέθηκε στη Σεούλ για να συναντηθεί με επιχειρηματικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους και να τους ενημερώσει σχετικά με τα Windows 7, το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft που κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες.


Το στέλεχος της Microosoft ανέφερε ακόμη ότι εταιρικές πωλήσεις υπολογιστών και server σημειώνουν πτώση 15% παγκοσμίως. «Αποδεικνύεται έτσι ότι τα διευθυντικά στελέχη λειτουργούν με πολύ πιο σφιχτούς προϋπολογισμούς».


Στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Σεούλ, η Samsung ανακοίνωσε τη συνεργασία με τη Microsoft για την κατασκευή ενεργειακά αποδοτικών υπολογιστών, ενώ ο επικεφαλής της εταιρείας, Λι Γιον-Γου, δήλωσε ότι η Samsung θα αναβαθμίσει τους υπολογιστές της με το νέο λειτουργικό της Microsoft, από το 2010.