Το Εθνικό Κέντρο Ολοκλήρωσης Κυβερνοασφάλειας και Επικοινωνιών (NCCIC), που συνδυάζει τις προσπάθειες κυβερνητικών και ιδιωτικών φορέων, εγκαινιάστηκε στις ΗΠΑ.


cybersecurity_185pxΗ Αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο έκοψε την κορδέλα του, δηλώνοντας ότι: «Θα είναι ένα συγκρότημα που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, προκειμένου να βελτιώσει τις εθνικές μας προσπάθειες προετοιμασίας και αντιμετώπισης απειλών και επεισοδίων που αφορούν τις κρίσιμες υποδομές Πληροφορικής και Επικοινωνιών». «Η ασφάλεια των κυβερνοϋποδομών της Αμερικής απαιτεί ένα συντονισμένο και ευέλικτο σύστημα που ανιχνεύει απειλές και προσφέρει προστατευτικά μέτρα στους ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς, τοπικούς και ιδιωτικούς συνεργάτες μας, καθώς και στο κοινό» εξήγησε.


Η υπουργός, η οποία έχει λάβει το πράσινο φως για την πρόσληψη 1.000 ειδικών σε θέματα κυβερνοασφάλειας τα επόμενα τρία χρόνια, τόνισε τη συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών, οι οποίες «θα διατηρούν γραφεία στον ίδιο χώρο». Το Κέντρο βρίσκεται στο Αρλινγκτον της Βιρτζίνια και περιλαμβάνει μια κεντρική στενόμακρη αίθουσα με γιγαντοοθόνες και δεκάδες σταθμούς εργασίας.


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει αναδείξει την κυβερνοασφάλεια ως βασική προτεραιότητα και ανακοίνωσε το Μάιο ότι σκοπεύει να διορίσει έναν «κυβερνοτσάρο» στον Λευκό Οίκο, ο οποίος δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Την Τετάρτη ο Ομπάμα υπέγραψε σχέδιο νόμου για την Εσωτερική Ασφάλεια (2010 Homeland Security Act), το οποίο προβλέπει νέα κονδύλια 397 εκατ. δολαρίων για την κυβερνοασφάλεια της χώρας.