Το BladeEngine των Primergy Blade Servers προσφέρει ενοποιημένες επικοινωνίες δικτύου για προηγμένο virtualization

fujitsu siemens logoΗ Fujitsu Siemens Computers καινοτομεί παρουσιάζοντας μία συνδυασμένη κάρτα 10 Gbit Ethernet και iSCSI SAN Mezzanine επεκτείνοντας τη λειτουργία virtualization. Με την προσθήκη του BladeEngine, ενός ενοποιημένου Ethernet και iSCSI controller δικτύου, η εταιρεία παρουσιάζει προηγμένη υποστήριξη για πλήρως virtualized περιβάλλοντα datacenter.

Τα Server Blades της σειράς PRIMERGY BX600 τα οποία είναι σχεδιασμένα ειδικά για το Dynamic Data Center, προσφέρουν τον ServerEngines διπλής δυνατότητας 10 Gbit Ethernet και iSCSI SAN controller της εταιρίας πιστοποιημένο για πλήρη λειτουργία virtualization, όπως καταμερισμός εύρους δικτύου και αποθηκευτικών λειτουργιών σε αυτόνομες virtual μηχανές κάτω από VMware και Xen περιβάλλοντα.

Η Fujitsu Siemens Computers έχει πλήρως εξελίξει την BladeEngine 10Gbit mezzanine κάρτα, η οποία επιτρέπει σύγκλιση δικτύων, εφαρμόζοντας και τα δύο πρωτόκολλα, Ethernet και iSCSI, σε μία μόνο δομή εντός του PRIMERGY BX600 Blade Server. Η υψηλής απόδοσης BladeEngine παρέχει βελτιώσεις στην ικανότητα διαβίβασης δεδομένων εντός δικτύου και στην αποθηκευτική απόδοση, ενώ μειώνει παράλληλα την κεντρική χρήση της CPU και επεκτείνει την ευελιξία των BX600 Server Blade, παρέχοντας πλήρη υποστήριξη hardware λειτουργίας για τα πρωτόκολλα TCP/IP και iSCSI.

Μοναδικό στους PRIMERGY, η κάρτα BladeEngine επιτρέπει την εκκίνηση σε οποιοδήποτε υποστηριζόμενο λειτουργικό περιβάλλον από το IP-SAN, δίνοντας την δυνατότητα σε αυτόνομα Server Blade να είναι diskless και stateless. Επιπρόσθετα, οι βελτιωμένες I/O virtualization δυνατότητες καθιστούν τον PRIMERGY BX600 series Server Blades μία ιδανική πλατφόρμα για την εύρυθμη λειτουργία των κρίσιμων και μεγάλου όγκου εφαρμογών, όπως τα Microsoft® Exchange και Microsoft® SQL Server σε συνεχώς αυξανόμενα και δημοφιλή πλήρως virtualized περιβάλλοντα server.

«Αυτή η διπλή δυνατότητα του 10Gbit controller είναι σημαντικό επίτευγμα καθώς επιτρέπει πολλαπλά Server Blade να μοιράζονται ένα υψηλής απόδοσης 10Gbit Ethernet δίκτυο με iSCSI για αποθήκευση» είπε ο κ. Jens-Peter Seick, αντιπρόεδρος του τμήματος Enterprise Server Business της Fujitsu Siemens Computers. «Οι PRIMERGY Blade Servers μπορούν τώρα να παρέχουν τελευταίας τεχνολογίας μεταφορά δεδομένων και backup που απαιτούνται σε κρίσιμες εφαρμογές και συστήματα, ακόμη και από virtual μηχανές.»

Ο κ. Raju Vegesna, διευθύνων σύμβουλος της ServerEngines, σχολίασε: «Η ενδιάμεση κάρτα BladeEngine είναι ιδανική για υποστήριξη σε περιβάλλοντα που απαιτούν ευέλικτη, μοιραζόμενη αποθήκευση και υψηλής απόδοσης δικτύωση, χαρακτηριστικές απαιτήσεις από περιβάλλοντα με επιχειρηματικά κρίσιμες εφαρμογές.»

Βελτιστοποιημένοι για να παρέχουν υψηλή υπολογιστική ισχύ μέσω ενός μικρού- σε όγκο- συστήματος, οι PRIMERGY BX600 series Server Blades της Fujitsu Siemens Computers είναι συστήματα υψηλής πυκνότητας, ιδανικά για system consolidation, virtualization, και automation.

Ο BX620 S4 με επεξεργαστές Intel, και ο BX630 S2 με επεξεργαστές AMD, προσφέροντας έως δύο επεξεργαστές έχουν δυνατότητα μεγέθους μνήμης έως 32 GB onboard RAM και χωρητικότητας σκληρών δίσκων έως 2x 2.5-inch 146 GB SAS.

Οι server PRIMERGY BX600 series που διαθέτουν το BladeEngine μπορούν να εγκαταστήσουν και να εκκινήσουν τα λειτουργικά τους συστήματα αυτόνομα, συμπεριλαμβανομένων των Red Hat και SUSE Linux (καθώς και του επικείμενου Xen), των Microsoft Windows Server 2003, ενώ είναι VMware ESX 3.5-ready.