Μια πλήρη σειρά φορητών και σταθερών υπολογιστών από την Αμερικανική Dell για εταιρικά περιβάλλοντα και για καταναλωτές είναι έτοιμη για χρήση με το λειτουργικό σύστημα Windows 7 της Microsoft.


windows-7-on-dell-mini-12Οι υπηρεσίες εγκατάστασης της Dell μπορούν να μειώσουν το χρόνο μετάβασης και το κόστος, βοηθώντας επιχειρήσεις και οργανισμούς να αποκτήσουν τα οφέλη των Windows 7 εύκολα και γρήγορα.


H Dell παρέχει κομψότητα, σχεδίαση και λειτουργικότητα από το netbook InspironTM Mini 10, 10 ιντσών έως τον πανίσχυρο σταθμό εργασίας Dell PrecisionTM T7500, με την ισχύ των Microsoft Windows 7. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αρχικά διαθέτει περισσότερα από 80 μοντέλα διαθέσιμα με το νέο λειτουργικό σύστημα.


Η Dell εργάστηκε στενά με την Microsoft® Corp. στη διάρκεια της ανάπτυξης των Windows® 7, και οι δύο εταιρείες έχουν στόχο να παρέχουν μια εξαιρετική εμπειρία στους χρήστες και ανώτερη αξία σε βάθος χρόνου. Αμέτρητες ώρες δοκιμών και στενής συνεργασίας με κατασκευαστές λογισμικού συμβάλλουν στην εξαιρετική απόδοση, την αύξηση της παραγωγικότητας και την αποτελεσματική ασφάλεια και χρηστικότητα των Windows 7. Μερικά από τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:


Η ευρεία προϊοντική σειρά των καταναλωτικών φορητών, επιτραπέζιων υπολογιστών και netbooks της Dell, με την ισχύ των Windows 7, έχει σχεδιαστεί για να απλοποιήσει συνολικά την εμπειρία χρήσης του υπολογιστή. Δημοφιλείς δραστηριότητες όπως η περιήγηση στο internet, η διαχείριση των οικιακών θεμάτων, το μοίρασμα φωτογραφιών, η δημιουργία οικιακών video και τα παιχνίδια γίνονται πιο εύκολα και πολύ πιο διασκεδαστικά με την χρήση των Windows 7 σε έναν υπολογιστή Dell. Ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες τους, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των σειρών Inspiron και Studio, συστήματα με Windows 7 Premium, Professional ή Ultimate.


H Dell επίσης παρέχει προεγκαταστημένο το Windows LiveTM Essentials σε όλους τους καταναλωτικούς υπολογιστές με Windows 7 καθιστώντας απλούστερες από ποτέ τις συνομιλίες με φίλους και το blogging, το ταχύτατο μοίρασμα φωτογραφικών, την δημιουργία εντυπωσιακών video clips και την αναζήτηση στο δίκτυο για σχετικά δεδομένα ή tips για κάθε στυλ.


Μοντέλα
Studio XPS 16 /13 – Συνδυάζοντας την αισθητική με την απόδοση, τα Studio XPSTM 16 και Studio XPS 13 με Windows 7 και Media Center παρέχουν ασυναγώνιστη εμπειρία πολυμέσων. Είτε πρόκειται για παρακολούθηση ταινιών, ακρόαση μουσικής ή επεξεργασίας ψηφιακού video και φωτογραφιών, οι φορητοί Studio XPS παρέχουν μια μοναδική εμπειρία ψυχαγωγίας με οθόνες υψηλής ανάλυσης edge-to edge και προηγμένα συστήματα ήχου. Οι οπαδοί της ψυχαγωγίας μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον Studio XPS φορητό τους και το χαρακτηριστικό απομακρυσμένης ροής πολυμέσων (Remote Media Streaming) των Windows 7 για να δημιουργούν περιεχόμενο ροής (μουσική, εικόνες και video) από το οικιακό τους PC σε έναν συνδεδεμένο στο internet φορητό ή σε άλλο σύστημα με Windows 7 σε άλλη τοποθεσία.


Επιχειρησιακοί φορητοί και επιτραπέζιοι υπολογιστές
Οι σειρές των φορητών Dell LatitudeTM, των επιτραπέζιων OptiPlexTM και των σταθμών εργασίας Dell Precision είναι διαθέσιμες σήμερα με Windows 7 για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και για οργανισμούς του δημοσίου τομέα. Τα συστήματα είναι σχεδιασμένα για σταθερότητα, ασφάλεια και ευκολία στη διαχείριση ενώ η σειρά περιλαμβάνει και ειδικές λύσεις για συγκεκριμένες ανάγκες χρήσης. Τα Windows 7 επιτρέπουν υψηλό επίπεδο παραγωγικότητας των τελικών χρηστών, ασφάλεια και έλεγχο IT. Το σύνολο των επιχειρησιακών φορητών και επιτραπέζιων υπολογιστών της Dell μπορούν να αξιοποιήσουν τα Windows 7. Μερικά από τα νεότερα προϊόντα είναι ιδανικά για το νέο λειτουργικό σύστημα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:


Latitude XT2 – Ένα μετατρέψιμο tablet PC με οθόνη 12,1 ιντσών με υποστήριξη χαρακτηριστικών multi-touch, το Dell Latitude XT2 χρησιμοποιεί την εγγενή υποστήριξη χαρακτηριστικών αφής στα Windows 7 για να παρέχει μια νέα εμπειρία χρήσης υπολογιστή. Το XT2 επιτρέπει τη χρήση φυσικών κινήσεων με χειρονομίες για λειτουργίες όπως κύλιση, μετακίνηση, περιστροφή, μεγέθυνση και άλλες.


Η Dell εργάζεται ήδη με ανεξάρτητους κατασκευαστές λογισμικού για την πιστοποίηση των σταθμών εργασίας Dell Precision, σχεδιασμένων για επαγγελματίες στους χώρους των βιοεπιστημών, της μηχανικής, της ψυχαγωγίας, της ανακάλυψης και της οικονομικής μοντελοποίησης σε κορυφαίες εφαρμογές στους παραπάνω τομείς. Οι εφαρμογές PTC Wildfire Pro και CNC Master Cam θα υποστηρίζουν Windows 7 από σήμερα και είναι πιστοποιημένες σε επιλεγμένους σταθμούς εργασίας Dell Precision.


H Dell πρόσφατα παρουσίασε μια νέα σειρά υπηρεσιών συμβουλευτικής, διαχείρισης και υποστήριξης για Windows 7, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν οργανισμούς να προετοιμαστούν καλύτερα για τα σχέδια μετάβασής τους στο νέο λειτουργικό σύστημα. Η συμβουλευτική και οι υπηρεσίες παρέχουν στις εταιρείες κάθε μεγέθους ένα αποδοτικό τρόπο μετάβασης στα Windows 7 χωρίς μακροχρόνιες δεσμεύσεις και δεσμεύσεις ανθρώπινων πόρων για να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων.


Vostro 430 – Ένας επιτραπέζιος υπολογιστής σε μέγεθος minitower για αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν επαγγελματικές επιδόσεις και παραγωγικότητα για τις υφιστάμενες και τις μελλοντικές τους ανάγκες. Συνδυάζει τη νεότερη τεχνολογία επεξεργαστών με διακριτά γραφικά και είναι βελτιστοποιημένος για Windows 7. Ο υπολογιστής επίσης υποστηρίζει δύο οθόνες και τεχνολογίες αφής αξιοποιώντας χαρακτηριστικά αφής των Windows 7 με κινήσεις των δακτύλων για λειτουργίες όπως μεγέθυνση ή κύλιση (απαιτείται μια προαιρετική οθόνη αφής και webcam).


Vostro 1220 – Ένα υπέρ-φορητό laptop 12,1 ιντσών σχεδιασμένο ειδικά για μικρές επιχειρήσεις, περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου φορητού, όπως δίσκους στερεάς κατάστασης, αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος και κρυπτογραφημένους σκληρούς δίσκους, σε μικρό μέγεθος. Με υποστήριξη έως 8 GB μνήμης1, επικοινωνία video και έως 9 ώρες διάρκεια ζωής μπαταρίας2 με την προαιρετική μπαταρία έξι στοιχείων, οι καθημερινές εργασίες μπορούν να βελτιστοποιηθούν και να απλοποιηθούν στο Vostro 1220 με Windows 7.