Η Fortinet, εταιρεία ασφάλειας δικτύων και λύσεων Unified Threat Management (UTM), ανακοίνωσε τη νέα έκδοση της σουίτας FortiClientTM Endpoint Protection Suite, με εμπλουτισμένα χαρακτηριστικά.


FortiClient 4.1Η τελευταία έκδοση 4.1 περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά όπως SSL VPN, WAN optimization, application detection και endpoint control. Ακόμη, προσφέρει ένα πλήρως διαχειρίσιμο περιβάλλον, που βοηθάει τις επιχειρήσεις να μειώσουν την έκθεσή τους σε απειλές ασφαλείας από τον κυβερνοχώρο και να καλύψουν απαιτήσεις συμμόρφωσης. Το FortiClient 4.1 αποτελεί μία πλήρη λύση, προσφέροντας ευρεία προστασία σε laptops και PC’s. Ακόμη, μπορεί να εγκατασταθεί τμηματικά, παράλληλα με άλλα προϊόντα ασφαλείας.


Η Fortinet προσφέρει επίσης μια βασική δωρεάν έκδοση του FortiClient 4.1, σε τελικούς χρήστες ή επιχειρήσεις που αναζητούν μία συνοπτική κάλυψη, χωρίς όμως κεντρική διαχείριση. Ενώ πολλές endpoint λύσεις ασφαλείας που κυκλοφορούν προσφέρουν μόνο firewall η/και antivirus προστασία, και οι δύο εκδόσεις του FortiClient 4.1 προσφέρουν την enterprise-class προσέγγιση του Fortigate®. Και οι δύο εκδόσεις λαμβάνουν αυτόματες ενημερώσεις από την υπηρεσία Fortigate® subscription service, για την πλήρη προστασία από τις πλέον πρόσφατες απειλές.


Όλες οι εκδόσεις του FortiClient 4.1, καθώς και του FortiMobile διατίθενται στην Ελλάδα από την MD5, επίσημου Διανομέα της Fortinet.