Οι κάτοχοι Playstation 3 θα μπορούν σύντομα να παρακολουθήσουν streaming ταινίες και εκπομπές της υπηρεσίας Netflix μέσα από την κονσόλα τους, ενώ η νέα υπηρεσία θα εγκαινιαστεί τον επόμενο μήνα.


netflix-ps3-lgΓια τη Netflix, η συμφωνία θα φέρει εκατομμύρια νέους δυνητικούς πελάτες σε όλο τον κόσμο, αφού μόνο στις ΗΠΑ, όπου το Netflix αριθμεί 11,1 εκατομμύρια συνδρομητές, υπάρχουν ακόμη 9 εκατομμύρια κάτοχοι Playstation 3. Παγκοσμίως, οι κάτοχοι Playstation 3 ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια. Η υπηρεσία προβολής ταινιών σε πραγματικό χρόνο (streaming) αρχίζει να αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τη Netflix, η οποία πάντως αναφέρει ότι περιμένει να συνεχίσει να πουλάει DVD μέχρι το 2030.


Αντίστοιχες υπηρεσίες διαθέτει εξάλλου και η κονσόλα της Microsoft, Xbox 360, γεγονός που αφήνει το Wii της Nintendo χωρίς κάτι αντίστοιχο. Το Netflix διαθέτει περίπου 17.000 ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές διαθέσιμες για streaming, αν και υστερεί σημαντικά σε επίπεδο νέων κυκλοφοριών. Η πλατφόρμα αυτή θα επεκτείνει σημαντικά τη διαθέσιμη βιβλιοθήκη της Sony, ενώ θα βοηθήσει στο marketing της κονσόλας ως ολοκληρωμένη συσκευή ψυχαγωγίας, εκτός από ένα μηχάνημα gaming επόμενης γενιάς.