H Hewlett-Packard διατήρησε την πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά πληροφορικής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Acer ήταν εκείνη που βρέθηκε στη δεύτερη θέση, παραχωρώντας στην Dell την τρίτη θέση στην κατηγορία.


HPΗ συνολική παραγωγή παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 2,3% το τελευταίο έτος, φτάνοντας τα 78 εκατομμύρια τεμάχια. Πρόκειται για την πρώτη αύξηση μετά από δύο συνεχόμενα πτωτικά τρίμηνα, 6,8% το πρώτο και 2,4% το δεύτερο. Επιπλέον ώθηση αναμένεται να δώσει η κυκλοφορία των νέων Windows 7.


Το μερίδιο αγοράς της HP έφτασε το 20,2%, παρουσιάζοντας αύξηση 1,3% σε σχέση με το 2008. Η Acer κατέλαβε μερίδιο 14% (11,4% το 2008), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία αύξησε τον αριθμό των υπολογιστών που κατασκεύασε κατά 25,6%.


Η Dell από την άλλη, είδε το μερίδιο αγοράς της να μειώνεται κατά 1,5% και να διαμορφώνεται στο 12,7%. Ενθαρρυντικό στοιχείο ωστόσο, σύμφωνα με την IDC, συνιστά η αύξηση του μεριδίου αγοράς της εταιρείας στις αναδυόμενες αγορές. Η Lenovo βρέθηκε στην τέταρτη θέση, με μερίδιο 8,9%, από 7,7% την αντίστοιχη περσινή περίοδο, που οφείλεται στην σταθερή ανάπτυξη της εταιρείας στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσε η Toshiba, με μερίδιο αγοράς 5,2%.