Στα τελευταία αποτελέσματα χρήσης, η εταιρεία παρουσιάζει αξιοσημείωτο ρεκόρ κερδών, στα 199 εκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο, αύξηση 68% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.


amazon logoΟι πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο από 25%, στα 5,45 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για πωλήσεις γύρω στα 5 δισεκατομμύρια. Σημαντική ώθηση στα αποτελέσματα της Amazon έδωσε η επιτυχία του Kindle, που αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της εταιρείας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθύνονται συμβούλου της εταιρείας, Τζεφ Μπέζος. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν επίσης οι διεθνείς πωλήσεις, που αντιστοιχούν πλέον στο 48% των συνολικών εσόδων της εταιρείας.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα θετικά αυτά αποτελέσματα ενδέχεται να τονιστούν ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον, μετά τη μείωση τιμής του Kindle στην οποία προχώρησε η εταιρεία, μετά την εξαιρετική πορεία της συσκευής στις χώρες του εξωτερικού που έχει πρόσφατα κυκλοφορήσει. Πλέον, το Kindle πωλείται σε τιμή αντίστοιχη του Nook, του e-reader της Barnes & Noble.


Το γενικό ευνοϊκό κλίμα στις τάξεις της Amazon, αλλά και οι προβλέψεις αναλυτών για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου, έδωσαν ώθηση και στην τιμή της μετοχής της εταιρείας, που έκλεισε χτες στα 106,98 δολάρια, με σημαντική αύξηση 14%.