Η Lenovo ανακοινώνει πως από σήμερα θα προσφέρει και στην ελληνική αγορά μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων από τις σειρές Think και Idea με τo νέο λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows 7.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


Lenovo Thinkpad SL410

Lenovo Thinkpad SL410

Επίσης, η Lenovo ανακοινώνει και δυο νέους φορητούς υπολογιστές που απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα νέα ThinkPad SL410 και SL510 έχουν μοντέρνο σχεδιασμό και διαθέτουν high definition οθόνη, ενώ μια σειρά διαθέσιμων χαρακτηριστικών τους κάνουν τα τηλεφωνήματα μέσω VoIP πιο εύκολα από ποτέ.


Η εταιρεία έχει πιστοποιήσει πολλά από τα PC της με λειτουργικό σύστημα Windows 7 σύμφωνα με το πρόγραμμα Lenovo Enhanced Experience. Η εν λόγω πιστοποίηση εγγυάται την υψηλή απόδοση των μηχανημάτων στον τομέα των multimedia και άλλων εφαρμογών, χωρίς να θυσιάζεται η ευχρηστία.


Τα νέα Thinkpad SL laptops ακολουθούν αυτή τη φιλοσοφία και αποτελούν ον ιδανικό συνεργάτη των υπαλλήλων μίας μικρομεσαίας επιχείρησης. Είναι εφοδιασμένα με επεξεργαστές Intel Core2Duo και η οθόνη τους επιτρέπει τη διαμόρφωση 16:9, ενώ υποστηρίζονται οι τεχνολογίες VibrantView και Anti-Glare. Έχουν επίσης, θύρες εξόδου HDMI και VGA για πλήρη συνδεσιμότητα. Το touchpad υποστηρίζει πολλαπλή αφή για ακόμα πιο εύκολο χειρισμό.


Τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν σύνδεση 24 ώρες το 24ωρο, αφού έχουν εξοπλιστεί με θύρα για κάρτες 3G, WiFi, Ethernet και Bluetooth. Παράλληλα, βοηθούν τις βιντεοκλήσεις, με την αυξημένη ανάλυση της κάμερας και την βελτιωμένη λειτουργία του μικροφώνου. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος με τη χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση των φορητών υπολογιστών, καθώς και την χρήση ανακυκλωμένων υλικών στην κατασκευή τους.


Lenovo ThinkPad SL510

Lenovo ThinkPad SL510

Τα δύο laptop είναι εξοπλισμένα με τις τεχνολογίες Lenovo ThinkVantage, οι οποίες αποτελούν ένα σύνολο από εργαλεία hardware και software που αποδεικνύονται εξαιρετικής χρησιμότητας για τα στελέχη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δεν έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται με ειδικούς της τεχνολογίας. Με τις τεχνολογίες αυτές, μια σειρά από βασικές διαδικασίες γίνονται εύκολα και γρήγορα από τον χρήστη, χωρίς κόπο. Ο χρήστης μπορεί να εκτελέσει όλες τις απαιτούμενες εργασίες μόνος του, χωρίς τη βοήθεια ειδικού. Εάν, παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο κρίνεται απαραίτητο, τότε η Lenovo προσφέρει πλήρη τεχνική υποστήριξη.


Ολοκληρωμένη γκάμα
Η σύγχρονη μικρομεσαία επιχείρηση μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στους φορητούς υπολογιστές ThinkPad T400s, R400 και X200, X200 Tablet και τους ThinkCentre A58 και M58 desktops, αλλά και τους ThinkStation S20 και D20 workstations. Οι απλοί καταναλωτές έχουν στη διάθεσή τους τα Idea-branded PCs, όπως τα IdeaPad Y550, Y450, U450, 450p, U350 και το IdeaCentre A600 all-in-one desktop. Όλα τα εφοδιασμένα με Windows 7 μηχανήματα ξεκινούν πιο γρήγορα τη λειτουργία τους, ενώ το πρόγραμμα Enhanced Experience κάνει ακόμα πιο αποδοτική τη λειτουργία τους σε συνδυασμό με τις ThinkVantage Technologies.