Συνδικαλιστές, με επικεφαλής τον κ. Κούτρα, εισέβαλαν στο γραφείο του προέδρου του ΟΤΕ

ΟΤΕΜε δυναμικό τρόπο συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους οι συνδικαλιστές της ΟΜΕ-ΟΤΕ, που εισέβαλαν στο γραφείο του προέδρου του οργανισμού, απαιτώντας την υπογραφή γραπτής δέσμευσης, ότι δεν θα πραγματοποιηθούν απολύσεις μετά την είσοδο της DT στο μ.κ. του ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα, χθες προκλήθηκε αναστάτωση στο Μέγαρο του ΟΤΕ, ύστερα από τη συνεδρίαση που συγκάλεσε ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ,. Π. Κούτρας. Συνδικαλιστές της ΟΜΕ-ΟΤΕ που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, και άλλων ιδεολογιών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κ. Κούτρα.

Περίπου 20 άτομα πραγματοποίησαν εισβολή στο γραφείο του προέδρου του ΟΤΕ, Παναγή Βουρλούμη, ζητώντας να τους υπογράψει έγγραφο στο οποίο θα αναφέρεται με σαφή τρόπο ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στον οργανισμό ύστερα από την είσοδο της DT στο μ.κ. του ΟΤΕ.

Ο κ. Βουρλούμης παρέμεινε ψύχραιμος στην εξέλιξη αυτή, και διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων, αρνήθηκε όμως να υπογράψει κάποιο έγγραφο. Ύστερα από σύντομη διαβούλευση, οι συνδικαλιστές κατέλαβαν για περίπου 2,5 ώρες την αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα οι συνδικαλιστές είχαν ζητήσει εξωδίκως να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) στον ΟΤΕ, τελικά όμως οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν αύριο, Τετάρτη, ύστερα από σχετικό αίτημα της διοίκησης του ΟΤΕ.