Η προσοχή όλων μας στρέφεται όλο και περισσότερο σε περιβαλλοντικά ζητήματα και στην επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και η βιωσιμότητα αναγνωρίζεται  ως σημαντικό θέμα παγκοσμίως. 

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για αλλαγή η LG έχει δεσμευτεί για τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος, λαμβάνοντας συγκεκριμένα μέτρα για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλα τα προϊόντα και διαδικασίες. Μια σημαντική κίνηση ήταν η απόφαση να μεταφερθούν προϊόντα και πρώτες ύλες από την Κορέα στο Λας Βέγκας για τις ανάγκες της έκθεσης CES 2024,  ύψους 61 τόνων από τους συνολικά 138 τόνους, μέσω θαλάσσης. Με εξαίρεση τα προϊόντα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και μεταφέρθηκαν αεροπορικώς για λόγους ασφαλείας, η μετάβαση προς τη θαλάσσια μεταφορά ξεχωρίζει για το αισθητά χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα σε σύγκριση με την αεροπορική μεταφορά μεγάλων αποστάσεων.

Συγκριτικά, η LG πέρυσι μετέφερε 177 τόνους προϊόντων και πρώτων υλών αεροπορικώς. Σύμφωνα με τον συντελεστή εκπομπών άνθρακα που παρέχεται από το Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Κορέας – υπεύθυνο για την επίβλεψη Δηλώσεων Περιβαλλοντικών Προϊόντων στη χώρα- οι εκπομπές της LG στη φετινή CES υπολογίζονται σε 821 τόνους ισοδύναμου CO2, σημειώνοντας μείωση πάνω από 1.000 τόνους από τους 1.857 τόνους του προηγούμενου έτους.

Αυτό το σημαντικό επίτευγμα μπορεί να αποδοθεί στην ακλόνητη δέσμευση της LG για βιωσιμότητα, η οποία είναι εμφανής στα λεπτομερή στάδια σχεδιασμού της έκθεσης. Η επιλογή της θαλάσσιας μεταφοράς απαιτούσε προληπτικές προετοιμασίες αρκετούς μήνες πριν, τονίζοντας την αφοσίωση της LG στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλες τις δραστηριότητές της.

Επιπλέον, η LG έδειξε την αφοσίωσή της στην περιβαλλοντική διαχείριση μέσω των εκθέσεών της, ιδίως στην κατηγορία Καλύτερη Ζωή για όλους (ESG Zone). Η εταιρεία εισήγαγε καινοτόμα προϊόντα, όπως το LG mycup – πλυντήριο ποτηριών – και το LG WashCombo™ All-in-One πλυντήριο-στεγνωτήριο με αντλία θερμότητας Inverter, ικανό να εκτελέσει έναν πλήρη κύκλο πλύσης και στεγνώματος σε λιγότερο από δύο ώρες, ενώ καταναλώνει έως και 60% λιγότερη ενέργεια από ένα συμβατικό μοντέλο στεγνωτηρίου. Η LG επίσης διαθέτει διάφορες λύσεις που αξιοποιούν την οικιακή ενεργειακή πλατφόρμα της, μια ολοκληρωμένη ενεργειακή λύση για την προώθηση της βιωσιμότητας. Ο συνδυασμός του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας (ESS) της LG και του συστήματος αντλίας θερμότητας αέρα-νερού διευκολύνει την αποτελεσματική διαχείριση και χρήση της ενέργειας, ενσωματώνοντας απρόσκοπτα τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Επιπλέον, στον τομέα της Βιωσιμότητας, η LG τονίζει διαρκώς τη δέσμευσή της για τη δημιουργία μιας κυκλικής οικονομίας, παρουσιάζοντας προϊόντα που ενσωματώνουν ανακυκλωμένα υλικά, όπως τα LG PuriCare AeroFurniture, LG tiiun mini, LG Styler ShoeCase και LG Styler ShoeCare. Επιπλέον, η LG με το Universal UP Kit, μια καινοτόμο προσέγγιση που αποσκοπεί στην ενίσχυση της προσβασιμότητας των οικιακών συσκευών της σε όλους τους χρήστες και διαθέτει αποσπώμενα αξεσουάρ που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώνουν τη χρηστικότητα των συσκευών της LG,  στοχεύει να εξασφαλίσει στους χρήστες όλων των φύλων, ηλικιών ή ικανοτήτων μια κορυφαία εμπειρία χρήσης.