Το Bright Sky, η πρωτοποριακή λύση του Ιδρύματος Vodafone για την αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα μας, διακρίθηκε με Platinum & Gold Βραβείο στα φετινά Mobile & IoT Awards 2024. 

H καινοτομία της εφαρμογής του Bright Sky μέσω της προσαρμογής της διεθνώς αναγνωρισμένης εφαρμογής της και της αντίστοιχης ιστοσελίδας στην Ελλάδα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2015 και πλέον προσφέρεται σε 13 χώρες παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα πολύτιμο για τη χώρα εργαλείο και την ασφάλεια των πολιτών, το οποίο συμβάλει έμπρακτα στην αντιμετώπιση και την ανάσχεση κάθε μορφής έμφυλης βίας που παρέχεται εντελώς δωρεάν. 

Με τη συμβολή του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Κέντρου Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας (KMOP) και της Καθηγήτριας Εγκληματολογίας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και διεθνής εμπειρογνώμων σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέσβειρα του Ιδρύματος Vodafone, Βασιλική Αρτινοπούλου, το Bright Sky έχει προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα από τον Δεκέμβριο του 2022 και διατίθεται σε τρεις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά. Κατεβάζοντας το Bright Sky App, το οποίο είναι διαθέσιμο τόσο σε iOS όσο και σε Android συσκευές.  

Μέσω της εφαρμογής αλλά και της αντίστοιχης ιστοσελίδας οι χρήστες λαμβάνουν καθοδήγηση και υποστήριξη σε ένα προστατευμένο περιβάλλον και μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα σημάδια κακοποιητικής συμπεριφοράς καθώς και τις επιλογές υποστήριξης που χρειάζονται είτε οι ίδιοι ή τα οικεία τους πρόσωπα. 

Στο πλαίσιο της απονομής των Mobile & IoT Awards 2024 η Αλεξάνδρα Παπανικολάου, Υπεύθυνη του Ιδρύματος Vodafone στην Ελλάδα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με τη φράση Connecting for Good να συνοψίζει τη φιλοσοφία του Ιδρύματος Vodafone, η διπλή βράβευση για το Bright Sky στην κατηγορία Public Safety έρχεται ως αναγνώριση της προσπάθειας να αντιμετωπίζουμε με λύσεις τεχνολογίας ένα μείζον κοινωνικό φαινόμενο αυτό της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Ως Ίδρυμα Vodafone, θα συνεχίσουμε να στρέφουμε το βλέμμα στις πιο σημαντικές κοινωνικές προκλήσεις της εποχή μας και να στηρίζουμε πρωτοβουλίες και δράσεις για την καταπολέμηση κάθε είδους έμφυλης βίας.