Tο Rakuten Viber, η κορυφαία εφαρμογή για ασφαλή και ιδιωτική επικοινωνία μέσω μηνυμάτων και φωνής, εκμεταλλεύεται την τεχνολογία του OpenAI για να δημιουργήσει μια λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης που προσφέρει περίληψη συνομιλιών για μη αναγνωσμένα μηνύματα σε ομαδικές συνομιλίες.

Αναπτυγμένη για να ικανοποιήσει τις ανάγκες εκατομμυρίων απασχολημένων χρηστών, αυτή η προηγμένη λύση προσφέρει έναν ομαλό και γρήγορο τρόπο να συνοψίζονται οι βασικές πληροφορίες από έως και 100 μη αναγνωσμένα μηνύματα σε μια συνομιλία και να παρουσιάζονται με συνοπτικό τρόπο.

Η λειτουργία περίληψης μέσω τεχνητής νοημοσύνης εξάγει τα πιο σημαντικά μέρη από τις ομαδικές συνομιλίες ενός χρήστη και, αμέσως, με συντομία, μεταφέρει σε τίτλους τι συζητήθηκε, εξοικονομώντας όχι μόνο χρόνο και ενέργεια, αλλά και βελτιώνοντας τη λήψη αποφάσεων και την παραγωγικότητα. Η άμεση παράδοση της περίληψης βοηθά τους χρήστες να παραμένουν ενήμεροι χωρίς να ξαναμπούν σε μια μακρά συνομιλία που θα χρειαστεί κύλιση της οθόνης ανάμεσα σε πολλά μηνύματα.

Εστιάζοντας αρχικά στις ομαδικές συνομιλίες, η λειτουργία περίληψης μέσω τεχνητής νοημοσύνης εξυπηρετεί τη δημοφιλέστερη μορφή επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών του Viber. Οι οποίοι πλέον θα μπορούν να βλέπουν συγκεντρωμένες τις πιο σημαντικές αποφάσεις και επιχειρήματα σε μια συζήτηση για βολική ανάγνωση. Φανταστείτε την ευκολία που θα προσφέρει η λειτουργία αυτή στους γονείς που διαχειρίζονται τις σχολικές ή αθλητικές εκδηλώσεις των παιδιών τους μέσω συνεργατικών συζητήσεων, τα μέλη της οικογένειας που σχεδιάζουν ένα πάρτι γενεθλίων για ένα αγαπημένο τους πρόσωπο ή τις ομάδες φίλων που ετοιμάζουν μαζί ένα ταξίδι.

Η ενεργοποίηση είναι απλή: οι χρήστες που εισέρχονται σε μια ομαδική συνομιλία με μη αναγνωσμένα μηνύματα θα λάβουν ένα μήνυμα για να λάβουν προαιρετικά μια περίληψη του μέρους της συζήτησης στο οποίο δεν έχουν συμμετάσχει. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι περιλήψεις είναι ορατές μόνο στους χρήστες που τις ζητούν, εξασφαλίζοντας έτσι την ιδιωτικότητα και την εμπιστευτικότητα.

Η ασφάλεια και η προστασία των δεδομένων ήταν οι προτεραιότητες κατά την ανάπτυξη αυτής της λειτουργίας. Το περιεχόμενο περίληψης της συνομιλίας τεχνητής νοημοσύνης δεν περιλαμβάνει κανένα αναγνωριστικό πέρα ​​από τα ονόματα χρηστών, έτσι ώστε συγκεκριμένες συνομιλίες να μην μπορούν να συνδεθούν εξωτερικά με κανένα μέλος ομάδας. Επιπλέον, το Viber δεν έχει πρόσβαση σε ή δεν αποθηκεύει συνομιλίες ή περιλήψεις στους διακομιστές του, δημιουργώντας έτσι μια ασφαλή και ιδιωτική εμπειρία χρήστη.

“Αναζητούμε συνεχώς νέους και καινοτόμους τρόπους για να διευκολύνουμε και να απλοποιούμε τη ζωή των χρηστών μας”, δήλωσε ο Ofir Eyal, Διευθύνων Σύμβουλος της Rakuten Viber. “Γι’ αυτό αξιοποιούμε τη δύναμη της γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης για να τους εξοικονομήσουμε χρόνο και να βεβαιωθούμε ότι δεν χάνουν καμία σημαντική συνομιλία: Από τους συμμαθητές που συζητούν για προγράμματα σχολείου μέχρι τους φίλους ή την οικογένεια που κάνουν σχέδια για το Σαββατοκύριακο, οι χρήστες μας μπορούν να πάρουν γρήγορα να διαβάσουν οτιδήποτε έχουν χάσει.”

Η λειτουργία κυκλοφορεί σταδιακά στους χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, τις Φιλιππίνες, την Ουκρανία, την Ιαπωνία, τη Βουλγαρία και την Πολωνία, με περισσότερες χώρες να ακολουθούν σύντομα. Υποστηρίζει τις πλατφόρμες iOS και Android και κατανοεί περισσότερες από 50 γλώσσες.