Η Samsung Electronics Hellas ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη στρατηγική της για τη διαχείριση του κύκλου ζωής των προϊόντων της.

Ειδικότερα, οι ανθεκτικές συσκευές Galaxy XCover 7 και Tab Active5, οι οποίες είναι σχεδιασμένες για επαγγελματική χρήση, θα επωφελούνται αντίστοιχα από επτά και οκτώ χρόνια αναβαθμίσεων SMR (Service, Maintenance και Repair), καθώς και στο λειτουργικό τους σύστημα (OS). Συγκεκριμένα, το XCover 7 θα έχει, πλέον, τη δυνατότητα για 4 χρόνια μηνιαίων αναβαθμίσεων και 3 χρόνια αναβαθμίσεων σε επίπεδο τετραμήνου.

Αυτή η στρατηγική κίνηση τοποθετεί τη Samsung ανάμεσα στις πρώτες εταιρείες του κλάδου που συμμορφώνονται με την επερχόμενη Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον Οικολογικό Σχεδιασμό των Προϊόντων. Ο κανονισμός αυτός, ο οποίος πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο του 2025, προβλέπει την παροχή πέντε ετών υποστήριξης μετά την πώληση ενός προϊόντος ή τη συνολική παύση της πώλησής του. 

Εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για τις συσκευές της, η Samsung όχι μόνο μειώνει τα ηλεκτρονικά απόβλητα, αλλά ενισχύει και τη συνολική αξιοπιστία των Galaxy ανθεκτικών συσκευών. Επιτρέποντας τη μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης της συσκευής, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μεγιστοποιήσουν τις τεχνολογικές τους επενδύσεις, ενώ, παράλληλα, επωφελούνται από τη βελτιωμένη ασφάλεια και απόδοση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

Η πρωτοβουλία της Samsung να επεκτείνει την περίοδο υποστήριξης για τις ανθεκτικές της συσκευές αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των διαρκώς εξελισσόμενων αναγκών των B2B πελάτων της.