Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοίνωσε σήμερα τη συνεργασία της με την NVIDIA για τη βελτιστοποίηση της υποδομής των data centers και την προετοιμασία του δρόμου για πρωτοποριακές εξελίξεις στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και του digital 

Η Schneider Electric θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της στις υποδομές των data centers και τις προηγμένες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης της NVIDIA, για να παρουσιάσει τα πρώτα δημόσια διαθέσιμα σχέδια αναφοράς data centers τεχνητής νοημοσύνης. Αυτά τα σχέδια πρόκειται να επαναπροσδιορίσουν τα κριτήρια αναφοράς για την ανάπτυξη και τη λειτουργία της τεχνητής νοημοσύνης σε οικοσυστήματα των data centers, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στην εξέλιξη του κλάδου.

Με τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης να κερδίζουν έδαφος σε όλους τους κλάδους, και παράλληλα να απαιτούν περισσότερους πόρους από τους παραδοσιακούς υπολογιστές, η ανάγκη για επεξεργαστική ισχύ έχει αυξηθεί εκθετικά. Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης έχει προκαλέσει αξιοσημείωτους μετασχηματισμούς και πολυπλοκότητα στον σχεδιασμό και τη λειτουργία των data centers, με τους φορείς εκμετάλλευσης data centers να εργάζονται για την ταχεία κατασκευή και λειτουργία ενεργειακά σταθερών εγκαταστάσεων, που είναι τόσο ενεργειακά αποδοτικές, όσο και επεκτάσιμες.

«Ξεκλειδώνουμε το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης για τους οργανισμούς», δήλωσε ο Pankaj Sharma, Executive Vice President του Secure Power Division & Data Center Business της Schneider Electric. «Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία μας στις λύσεις για data centers με την ηγετική θέση της NVIDIA στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, βοηθάμε τους οργανισμούς να ξεπεράσουν τους περιορισμούς των υποδομών των data centers και να ξεκλειδώσουν το πλήρες δυναμικό της τεχνητής νοημοσύνης. Η συνεργασία μας με την NVIDIA ανοίγει το δρόμο για ένα πιο αποδοτικό, βιώσιμο και μετασχηματιστικό μέλλον, το οποίο θα τροφοδοτείται από την Τεχνητή Νοημοσύνη».  

Πρωτοποριακά σχέδια αναφοράς data center 

Στην πρώτη φάση αυτής της συνεργασίας, η Schneider Electric θα παρουσιάσει πρωτοποριακά σχέδια αναφοράς data center, προσαρμοσμένα για accelerated computing clusters της NVIDIA και κατασκευασμένα για την επεξεργασία δεδομένων, την μηχανική προσομοίωση, την αυτοματοποίηση ηλεκτρονικού σχεδιασμού, τον σχεδιασμό φαρμάκων με τη βοήθεια υπολογιστή και τη generative τεχνητή νοημοσύνη. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ενεργοποίηση της διανομής high-power, των συστημάτων υγρής ψύξης και των συστημάτων ελέγχου που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν την απλή θέση σε λειτουργία και την αξιόπιστη λειτουργία του cluster πυκνότητας. Μέσω της συνεργασίας, η Schneider Electric στοχεύει να παρέχει στους ιδιοκτήτες και τους φορείς εκμετάλλευσης data centers τα εργαλεία και τους πόρους που απαιτούνται για την απρόσκοπτη ενσωμάτωση νέων και εξελισσόμενων λύσεων τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή τους, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα της ανάπτυξης και εξασφαλίζοντας αξιόπιστη λειτουργία κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής.

Αντιμετωπίζοντας τις εξελισσόμενες απαιτήσεις του φόρτου εργασίας τεχνητής νοημοσύνης, τα σχέδια αναφοράς θα προσφέρουν ένα ισχυρό πλαίσιο για την υλοποίηση της πλατφόρμας accelerated computing της NVIDIA εντός των data centers, βελτιστοποιώντας παράλληλα την απόδοση, την επεκτασιμότητα και τη συνολική βιωσιμότητα. Οι συνεργάτες, οι μηχανικοί και οι ηγέτες των data centers μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα σχέδια αναφοράς για υφιστάμενους χώρους data centers, που πρέπει να υποστηρίξουν νέες εφαρμογές διακομιστών τεχνητής νοημοσύνης, υψηλής πυκνότητας και νέες κατασκευές data centers, που είναι πλήρως διαμορφωμένες για ένα cluster τεχνητής νοημοσύνης υγρής ψύξης. 

«Μέσω της συνεργασίας μας με τη Schneider Electric, παρέχουμε σχέδια αναφοράς data centers τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιώντας τεχνολογίες accelerated computing επόμενης γενιάς της NVIDIA», δήλωσε ο Ian Buck, αντιπρόεδρος του τμήματος Hyperscale και HPC της NVIDIA. «Αυτό παρέχει στους οργανισμούς την απαραίτητη υποδομή για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της  τεχνητής νοημοσύνης, προωθώντας την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε όλους τους κλάδους».

Future Roadmap

Εκτός από τα σχέδια αναφοράς των data centers, η AVEVA, θυγατρική της Schneider Electric, θα συνδέσει την πλατφόρμα digital twin με το NVIDIA Omniverse, παρέχοντας ένα ενοποιημένο περιβάλλον για εικονική προσομοίωση και συνεργασία. Αυτή η σύνδεση θα επιτρέψει την απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ σχεδιαστών, μηχανικών και ενδιαφερομένων, επιταχύνοντας το σχεδιασμό και την ανάπτυξη πολύπλοκων συστημάτων, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στη μείωση του χρόνου διάθεσης στην αγορά και του κόστους.

«Οι τεχνολογίες της NVIDIA ενισχύουν τις δυνατότητες της AVEVA για τη δημιουργία μιας ρεαλιστικής και καθηλωτικής εμπειρίας συνεργασίας που υποστηρίζεται από τα πλούσια δεδομένα και τις δυνατότητες του ευφυούς digital twin της AVEVA», δήλωσε ο Caspar Herzberg, CEO της AVEVA. «Μαζί, δημιουργούμε μια πλήρως προσομοιωμένη βιομηχανική εικονική πραγματικότητα, όπου μπορούμε να μετασχηματίσουμε διαδικασίες, να μοντελοποιούμε αποτελέσματα και να πραγματοποιούμε αλλαγές στην πραγματικότητα. Αυτή η συγχώνευση της ψηφιακής νοημοσύνης και των αποτελεσμάτων του πραγματικού κόσμου έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι βιομηχανίες μπορούν να λειτουργούν πιο ασφαλώς, πιο αποτελεσματικά και πιο βιώσιμα».

Σε συνεργασία με την NVIDIA, η Schneider Electric σχεδιάζει να διερευνήσει νέες περιπτώσεις χρήσης και εφαρμογές σε όλους τους κλάδους και να προωθήσει το όραμά της για την προώθηση θετικών αλλαγών και τη διαμόρφωση του μέλλοντος της τεχνολογίας.

Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στο Innovation Summit της Schneider Electric στο Παρίσι στις 3 Απριλίου.