Η ESET Hellas θα είναι χορηγός της Ελληνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας, της επίσημης εκπροσώπησης της Ελλάδας στον ετήσιο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (ECSC) που διοργανώνει κάθε χρόνο ο ENISA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών). Η χορηγία αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση της ESET για την ενίσχυση των ταλέντων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και την προώθηση της αριστείας στις πρακτικές ψηφιακής ασφάλειας.

Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας είναι ένας διαγωνισμός υψηλού κύρους με στόχο τον εντοπισμό, την προσέλκυση και την προώθηση νέων ταλέντων ηλικίας 15 – 25 στον τομέα των ψηφιακών πληροφοριακών συστημάτων και δικτύων μέσω της συμμετοχής των εθνικών ομάδων κάθε χώρας. Διαγωνιζόμενοι από όλη την Ευρώπη συναντώνται για να δικτυωθούν, να συνεργαστούν και να συναγωνιστούν σε διάφορες προκλήσεις κυβερνοασφάλειας, όπως Binary exploitation, Cryptography, Web exploitation, Digital Forensics, Reverse Engineering, Artificial Intelligence, Blockchain, Cloud, κτλ.

Με επικεφαλής το Εργαστήριο Ασφάλειας Συστημάτων του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που αντιπροσωπεύεται από τον καθηγητή Κ. Χρήστο Ξενάκη, και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η Ελληνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας συνεργάζεται με την ελληνική κοινότητα για να καθοδηγήσει και να εμπνεύσει νέους ανθρώπους να διαπρέψουν στο #ethicalhacking. 

Η ομάδα διοργανώνει ετήσιους εθνικούς μαθητικούς διαγωνισμούς για τον εντοπισμό και την καλλιέργεια ταλέντων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας από νεαρή ηλικία. Οι επιλεγμένοι υποψήφιοι υποβάλλονται σε μια σειρά απαιτητικών δοκιμασιών και προπονήσεων που ξεκινούν άμεσα μετά τη λήξη κάθε ετήσιας διοργάνωσης έτσι ώστε να προετοιμαστούν για τους τελικούς του ECSC.

Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας θα διεξαχθεί φέτος στο Τορίνο της Ιταλίας από τις 8 έως 11 Οκτωβρίου.  Ο διαγωνισμός θα συγκεντρώσει κορυφαία νεαρά ταλέντα του κυβερνοχώρου από όλη την Ευρώπη για να διαγωνιστούν για το πολυπόθητο βραβείο ECSC και να δικτυωθούν με κορυφαίους οργανισμούς του κλάδου της κυβερνοασφάλειας.

“Η χορηγία της Ελληνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας από την ESET Hellas υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για την ενίσχυση των ταλέντων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και την προώθηση της αριστείας στις πρακτικές ψηφιακής ασφάλειας στην Ελλάδα” δηλώνει ο Δημήτρης Καραπάνος, Branch Manager της ESET Ελλάδoς. “Η πρωτοβουλία αυτή ευθυγραμμίζεται με την αφοσίωσή μας στην εταιρική κοινωνική ευθύνη και την αποστολή μας να προωθήσουμε την ευαισθητοποίηση και τις πρακτικές κυβερνοασφάλειας σε εθνικό επίπεδο”.