Μετά την επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Πορτογαλία το 2021, την Τσεχία το 2022 και την Ισπανία το 2023, η Ακαδημία European Leadership Academy της Huawei ανακοινώνει την τέταρτη διοργάνωση του Summer School για την Γυναικεία Ηγεσία στην Ψηφιακή Εποχή που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 26 Ιουλίου 2024, στη Βαρσοβία της Πολωνίας. Η διοργάνωση θα συγκεντρώσει εμπειρογνώμονες, ηγέτες σκέψης και μέντορες για ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μιας εβδομάδας.

Ως μέρος της συνολικής πρωτοβουλίας καλλιέργειας ταλέντων της Huawei, όπως το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Seeds for the Future, έτσι και η Ακαδημία για τη Γυναικεία Ηγεσία στην Ψηφιακή Εποχή υπογραμμίζουν τη σταθερή δέσμευση της εταιρείας για την προώθηση της ψηφιακής ένταξης και τη μείωση του χάσματος μεταξύ των φύλων. Στόχος τους είναι να ενδυναμώσουν περαιτέρω τις γυναίκες και να τους προσφέρουν τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να προοδεύσουν και να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια της Ευρώπης προς ένα βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς ψηφιακό μέλλον.

Ο Tony Yong JIN, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Huawei European Region, επεσήμανε: “Το πρόγραμμα European Leadership Academy της Huawei αναδιαμορφώνει το τοπίο ανάπτυξης ταλέντων, διασφαλίζοντας ότι η Ευρώπη παραμένει στην πρώτη γραμμή του ψηφιακού μετασχηματισμού. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να αναδείξει την ηγεσία των γυναικών και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που τα προγράμματά μας δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα που αξίζουν, να ξεκλειδώσουν πλήρως τις δυνατότητές τους».

Η Selina WEN, Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Huawei στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, πρόσθεσε: “Το Summer School του 2024 αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μελλοντικούς ηγέτες να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τεχνολογίες αιχμής”.

Η Berta HERRERO, Επικεφαλής Διαφορετικότητας, Ισότητας και Ένταξης της Huawei Europe και Διευθύντρια των Σχολείων για τη Γυναικεία Ηγεσία στην Ψηφιακή Εποχή, τόνισε: «Με τo generative A.I. το οποίο θα επιφέρει επανάσταση σε διάφορες πτυχές της ζωής μας, είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στη συμπερίληψη  αυτής της νέας τάσης. Οι γυναίκες διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση του αυριανού κόσμου και οι δεξιότητες και τα ταλέντα τους μπορούν να εγγυηθούν ότι τα μελλοντικά εργαλεία και οι δομές θα ωφελούν τους πάντες. Είμαι πολύ περήφανη που τα Σχολεία μας παρέχουν πλήρεις υποτροφίες σε υποψήφιες από διαφορετικά υπόβαθρα και γεωγραφικές περιοχές, μετατρέποντας αποτελεσματικά το όραμα των ίσων ευκαιριών σε απτή πραγματικότητα».

Η κα Τόνια Πέτροβιτς, Senior Public Relations Manager, Huawei δήλωσε: «Στη Huawei Ελλάδος είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι που η χώρα μας θα συμμετάσχει και φέτος εκπροσωπούμενη από φοιτήτρια η οποία θα επιλεγεί από ανεξάρτητη κριτική επιτροπή που αποτελείται από ηγέτες επιχειρήσεων, ακαδημαϊκούς, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, υποστηρικτές της ισότητας και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, από όλη την Ευρώπη. Η αδιάλειπτη συμμετοχή μας αναδεικνύει τη συνειφορά της Huawei Ελλάδος στη δημιουργία ενός πιο συμπεριληπτικού και χωρίς αποκλεισμούς ψηφιακού μέλλοντος».

Η Huawei και τα Σχολεία για τη Γυναικεία Ηγεσία στην Ψηφιακή Εποχή στοχεύουν να αναγνωρίσουν και να υποστηρίξουν ενεργά τις τεράστιες δυνατότητες του γυναικείου ταλέντου, ενδυναμώνοντας τις γυναίκες να ηγηθούν της τεχνολογικής επανάστασης.

Πληροφορίες για European Leadership Academy, Γυναικεία Ηγεσία στην Ψηφιακή Εποχή:

Από την ίδρυσή τους το 2021, τα προγράμματα της European Leadership Academy έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 9.000 αιτήσεις από όλη την Ευρώπη, καθιερώνοντάς τα ως μια κορυφαία ευκαιρία για τις γυναίκες που επιδιώκουν να διαμορφώσουν το μέλλον της τεχνολογίας. Οι ενότητες καλύπτουν διάφορα θέματα όπως ηγεσία, ηθική τεχνητής νοημοσύνης, δημόσια εκφώνηση λόγων, αναδυόμενες τεχνολογίες, βιωσιμότητα, επιχειρηματικότητα, ποικιλομορφία, τεχνολογία για το κοινωνικό καλό, καινοτομία, μετάβαση στους τομείς των Επιστημών, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών (STEM), παγκόσμια συνεργασία, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αλλά και διαχείριση έργων.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η Ακαδημία για τη Γυναικεία Ηγεσία στην Ψηφιακή Εποχή έχει μεταμορφώσει τις ζωές περισσότερων από 100 γυναικών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν τις ηγετικές τους ικανότητες. Πολλές απόφοιτοι κατέχουν πλέον εξέχουσες θέσεις σε εταιρείες τεχνολογίας, σε διάφορες επιχειρήσεις, στην παγκόσμια πολιτική σκηνή και στον ακαδημαϊκό χώρο, συνεισφέροντας σε αναγνωρισμένα ιδρύματα και διεθνείς οργανισμούς όπως το MIT, τον ΟΗΕ ή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με μια απόφοιτο να είναι η νεότερη βουλευτής της Εσθονίας. Άλλες έχουν αποτολμήσει να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της επιχειρηματικότητας, πρωτοστατώντας σε καινοτόμες λύσεις τεχνολογίας για το κλίμα μέσω των start-ups τους. Επιπλέον, πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο έχουν τιμήσει με την παρουσία τους και ομιλίες του μέλη του Ευρωκοινοβουλίου καθώς και υπουργοί των χωρών που έχουν φιλοξενήσει τις προηγούμενες διοργανώσεις του European Leadership Academy.