Με το νέο της notebook, Lifebook T4410, συμμετείχε η Fujitsu Technology Solutions στη χθεσινή (21-10-2009) εκδήλωση της Microsoft Hellas για την αναγγελία της παγκόσμιας διάθεσης των Windows 7.


fujitsu_t4410Το νέο LIFEBOOK T4410 υποστηρίζει τα Windows 7, επιτρέποντας την «διαισθητική» εισαγωγή πληροφοριών (“intuitive data input”) – είτε με τη χρήση πολύ-λειτουργικού στυλό, είτε με την απλή κίνηση των δακτύλων – και την αναγνώριση γραφής. Με την περιστροφική δυνατότητα της οθόνης, το tablet PC μετατρέπεται σε έναν ευέλικτο ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ η επιπλέον μπαταρία του εξασφαλίζει στο χρήστη τη δυνατότητα να συνεχίσει την εργασία του, όταν δεν υπάρχει πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα. Το LIFEBOOK T4410 προσφέρει, επίσης, λογισμική μονάδα TPM και βάση replicator.


Διαισθητική εισαγωγή πληροφοριών (Intuitive data processing)
Με την διπλή ψηφιακή τεχνολογία (Dual Digitizer technology), η οποία είναι ενσωματωμένη στην ευρεία (widescreen) οθόνη (30.7 cm / 12.1 inch), οι πληροφορίες εισάγονται άμεσα με το πολύ-λειτουργικό στυλό ή το άγγιγμα της οθόνης. Με το σύστημα αυτό, οι χρήστες μπορούν να αλλάζουν το περιεχόμενο των δεδομένων και να ρυθμίζουν τη λειτουργία του video, απλά αγγίζοντας και κινώντας την εικόνα ή χρησιμοποιώντας το στυλό. Με την τεχνολογία αφής, μπορούν με την κίνηση των δακτύλων πάνω στην οθόνη, να μικραίνουν και να μεγαλώνουν φωτογραφίες, τα “παράθυρα” των windows, να προχωρούν ή προσπερνούν το περιεχόμενο των σελίδων τους (skipping, scrolling).


Με τη δυνατότητα αναγνώρισης γραφής, έχουν τη δυνατότητα να εισαγάγουν και ψηφιοποιούν άμεσα τα κείμενά τους με το στυλό. Στο LIFEBOOK T4410 είναι ενσωματωμένα τα Windows 7, με αποτέλεσμα όλες οι παραπάνω λειτουργίες να είναι άμεσα διαθέσιμες στους χρήστες με την αγορά του notebook. Ταυτόχρονα, με τη δυνατότητα περιστροφής της οθόνης προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, το LIFEBOOK T4410, δεν είναι μια απλή φορητή συσκευή, αλλά ένα ευέλικτο Tablet PC.


Απόδοση στο ταξίδι – Αυτονομία
Η τελευταία γενιά επεξεργαστών Intel© Core™ 2 Duo, καθώς και το mobile Chipset Intel GM45 διασφαλίζουν μεγάλη απόδοση του notebook, το οποίο μπορεί να επεκταθεί και με άλλες λειτουργικές μονάδες. Με το modular bay μπορεί να προστεθεί δεύτερη μπαταρία, καθώς και επιπλέον σκληρός δίσκος. Με τον τρόπο αυτόν, οι χρήστες πλέον αποδεσμεύονται ακόμα περισσότερο από την πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα και έχουν στη διάθεσή τους μεγαλύτερη χωρητικότητα για τα αρχεία τους. Το σύστημα καθορισμού χρωμάτων (LED display) και ο φωτο-αισθητήρας περιβάλλοντος προσφέρουν αυτόματα την κατάλληλη φωτεινότητα και αντίθεση, κυρίως για την χρήση του notebook σε εξωτερικούς χώρους. Το LIFEBOOK T4410 ζυγίζει μόνο δύο κιλά και είναι σε αυτό ενσωματωμένες λειτουργίες 3G/UMTS, WLAN και Bluetooth, καθιστώντας το ως την πλέον κατάλληλη φορητή συσκευή.


Ασφάλεια δεδομένων σε οποιεσδήποτε συνθήκες
Η ασφάλεια των δεδομένων, κυρίως για τις φορητές συσκευές, είναι ένα κρίσιμο ζήτημα, το οποίο έλαβε σοβαρά υπόψη της η Fujitsu κατά την κατασκευή του φορητού LIFEBOOK T4410. Με το σύστημα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, μη εξουσιοδοτημένοι χρήστες δεν έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του notebook. Η λειτουργία Computrace® μπορεί να προσδιορίσει την ακριβή θέση του υπολογιστή και να διαγράψει τα αρχεία του με τηλεχειρισμό ή με χρονοδιακόπτη. Το μικροσύστημα TPM (Trusted Platform Module) αποθηκεύει σημαντικούς κωδικούς και ψηφιακά πιστοποιητικά και προστατεύει τα δεδομένα από υποκλοπές σε επίπεδο software, καθώς και απλή κλοπή.