Πολυτελές design μαζί με μια πλούσια λίστα premium τεχνικών χαρακτηριστικών, όπως ο περισκοπικός τηλεφακός, αντικατοπτρίζουν τη… γενναιοδωρία μιας συσκευής που έρχεται να βοηθήσει όσους δεν προτίθενται να δαπανήσουν τετραψήφιο αριθμό για το επόμενό τους smartphone, μα απαιτούν όλες τις τεχνολογίες αιχμής που συνοδεύουν ένα flagship.

realme 12 Pro+ 5GΜε σύνθημα «Make it real», η realme επιχειρεί να κάνει πραγματικότητα κάθε τεχνολογική… φαντασίωση των φίλων της, δημιουργώντας ένα smartphone με έμφαση στις φωτογραφικές αρετές, ειδικά κατά τα απαιτητικά σενάρια όπου το θέμα βρίσκεται αρκετά μακριά μας, αλλά και για τις στιγμές που επιθυμούμε να έχουμε ένα επαγγελματικού επιπέδου πορτρέτο. Η ενσωμάτωση ενός periscope telephoto φακού με 3x οπτικό zoom αποτελεί μια ευγενική προσφορά της realme σε όσους γονείς προσπάθησαν μάταια στο παρελθόν να καταγράψουν από απόσταση το… καμάρι τους σε κάποια παράσταση ή αθλητικό γεγονός, σε όσους φιλόμουσους επιχείρησαν να αποτυπώσουν το συναίσθημα στο πρόσωπο ενός καλλιτέχνη σε μια ζωντανή εμφάνιση και σε όσους θέλησαν να απαθανατίσουν κάποιο αξιοθέατο χωρίς να χρειάζεται να περπατήσουν ένα μισάωρο για να το πλησιάσουν! Ας παραμερίσουμε, όμως, προσωρινά τον ενθουσιασμό μας για τον τηλεφακό του realme 12 Pro+ προκειμένου να ξεκινήσουμε την αφήγηση της εμπειρίας μας με τη συσκευή από την αρχή και τη στιγμή που τη βγάλαμε από τη συσκευασία…

Design δια χειρός Ollivier Savéo

realme 12 Pro+ 5GΜε το που εγκατέλειψε το realme 12 Pro+ τη χαρακτηριστική κατακίτρινη συσκευασία της εταιρείας, διαπιστώσαμε πως σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητο! Η συσκευή έχει την ικανότητα να ξεχωρίζει με άνεση ανάμεσα στα τηλέφωνα… κλώνους, όχι μόνο της μεσαίας κατηγορίας, αλλά και της υψηλότερης περιοχής τιμών. Για να επιτευχθεί αυτό, το Design Studio της realme επιστράτευσε τις υπηρεσίες του διάσημου Γάλλου σχεδιαστή πολυτελών ρολογιών, Ollivier Savéo, ο οποίος έχει συνεργαστεί με πολλά διάσημα ελβετικά brand, όπως οι Rolex, Roger Dolby, Piaget, Breitling και Quinting.Η αισθητική επιρροή του πρώτου brand, της Rolex, είναι διάχυτη στην πλάτη του νέου smartphone, ειδικά στην Submarine Blue έκδοση που έφτασε στα χέρια μας για δοκιμή. Το υψηλής αντοχής vegan δέρμα από υλικό σιλικόνης υψηλής ποιότητας προσδίδει μια μοναδική αίσθηση στην αφή, απαλλάσσοντας την πίσω πλευρά της συσκευής από τις ενοχλητικές δαχτυλιές που συναντάμε σε άλλα μοντέλα. Η ματ επιφάνεια δεν επιτρέπει στο κινητό να γλιστρήσει και δύσκολα θα επιτρέψει και σε εμάς να αξιοποιήσουμε τη διάφανη θήκη που υπάρχει στη συσκευασία, καθώς το κράτημα του realme 12 Pro+ είναι πραγματική απόλαυση!

Το πάνω 1/3 της πλάτης του smartphone καταλαμβάνεται από την τεράστια κυκλική νησίδα της κάμερας, την οποία αγκαλιάζει κομψά μια χρυσή αυλακωτή στεφάνη, με 300 γραμμές ακριβείας να ενισχύουν τους δεσμούς με τη βιομηχανία της ωρολογοποιίας. Μια παρόμοια κάθετη χρυσή γραμμή διατρέχει κεντρικά όλο το ύψος της πίσω πλευράς, χαρίζοντας εμφανισιακές αρετές… κοσμήματος. Η εμπνευσμένη σχεδίαση του realme 12 Pro+, ευτυχώς, δεν χρειάστηκε να προβεί σε θυσίες όσον αφορά στο βάρος (190 γρ.) και τον όγκο της συσκευής, διατηρώντας ένα κομψό design με πάχος στα 8,75 χιλ.

Επιπρόσθετα, το 12 Pro+ ξεχωρίζει και για τις αντοχές του, αφού φέρει πιστοποίηση IP65 για στεγανοποίηση απέναντι σε νερό χαμηλής πίεσης και σκόνη. Σύμφωνα με την εταιρεία, η συσκευή έχει κατασκευαστεί ώστε να αντέχει σε ακραίες θερμοκρασίες, από -50 ℃ έως 200 ℃.

Από την πλάτη… στην πρόσοψη

realme 12 Pro+ 5GΌσο κι αν δεν μπορούσαμε να ξεκολλήσουμε τα μάτια μας από την πανέμορφη πίσω πλευρά του realme 12 Pro+ 5G, αναπόφευκτα κάποια στιγμή έπρεπε να ασχοληθούμε και με την πρόσοψη! Εκεί, κάτω από ένα σκληρό γυαλί υψηλής αντοχής 0,55 mm, κυριαρχεί η αξιόλογη 120Hz Curved Vision Display, μια 6,7 ιντσών OLED οθόνη με ανάλυση FHD+ (2412×1080 pixels) και 1,07 δισεκατομμύρια χρώματα διαθέσιμα στην ανεξάντλητη παλέτα της, με 100% κάλυψη του P3 χρωματικού φάσματος.

Το περιεχόμενο της οθόνης μπορεί να ανανεώνεται έως και 120 φορές το δευτερόλεπτο, χαρίζοντας μια μοναδική αίσθηση ομαλής κίνησης, ωστόσο οι gamers θα ικανοποιηθούν από ακόμα ένα χαρακτηριστικό, τον ρυθμό δειγματοληψίας αφής στα 240Hz με στιγμιαίο ρυθμό δειγματοληψίας έως 2.000Hz.

Αν τα παραπάνω νούμερα σάς φαίνονται δυσνόητα, αφορούν στο πόσες φορές ανά δευτερόλεπτο η οθόνη «σκανάρει» την επιφάνειά της για τυχόν αγγίγματα του χρήστη. Όσο πιο πολλά τα Hz (κύκλοι σάρωσης ανά δευτερόλεπτο) τόσο πιο άμεσα αντιλαμβάνεται η συσκευή τις εντολές των δαχτύλων μας στην οθόνη.

Η φωτεινότητα των 800 nits μπορεί υπό συνθήκες να μεγιστοποιηθεί τοπικά έως και τα 950 nits. Την ακρίβεια των χρωμάτων και την απροβλημάτιστη θέαση σε συνθήκες χαμηλής φωτεινότητας (κάτω από 90 nits) εγγυάται το υψηλής συχνότητας 2160Hz PWM dimming, προσφέροντας 4,5 φορές μεγαλύτερη απόδοση dimming σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους 480Hz. Την άνετη θέαση με μειωμένη οφθαλμική κόπωση προσυπογράφουν και οι πιστοποιήσεις TÜV Rheinland Strobe-free Certification και TÜV Rheinland Low Blue Light Certification. Η κυρτή οθόνη υποστηρίζει και ProXDR για ανάλυση του περιεχομένου και βελτιστοποίηση των λεπτομερειών που κατορθώνουν να παγιδεύσουν οι HDR λήψεις.

Η εξαιρετική εικόνα οφείλει να συνοδεύεται και από εξίσου υψηλής ποιότητας ήχο, οπότε στην πάνω και κάτω πλευρά συναντάμε δύο Super Linear Dual Speakers για κρυστάλλινο στερεοφωνικό αποτέλεσμα. Με πιστοποίηση High-Res Audio και υποστήριξη Dolby Atmos, η ακουστική απόλαυση είναι δεδομένη.

Επιδόσεις αντάξιες της εμφάνισης

realme 12 Pro+ 5GΒασισμένο στη σύγχρονη διαδικασία παραγωγής 4nm, το Snapdragon 7s Gen 2 chipset της Qualcomm είναι μια παραπάνω από αξιοπρεπής επιλογή mid-range chipset. Ο οκταπύρηνος επεξεργαστής αποτελείται από τέσσερις Cortex-A78 πυρήνες με χρονισμό στα 2.4GHz και τέσσερις Cortex-A55 στα 1.95GHz. Τα απαιτητικά γραφικά των σύγχρονων mobile games αναλαμβάνει με επάρκεια η Adreno 710 GPU, η οποία κινείται στους ρυθμούς των 940MHz.

Κάτι παραπάνω από επαρκής είναι αναμφίβολα και η μνήμη RAM, η οποία ανέρχεται στα 12GB. Για τον… γενναιόδωρο αποθηκευτικό χώρο των 512GB δεν χρειάζονται σχόλια, και μόνο το γεγονός πως ακόμα και μοντέλα με διπλάσιο κόστος περιορίζονται στα 256GB τα λέει όλα!

Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, ξεχωρίσαμε την τεχνολογία Dual Carrier Aggregation, η οποία επιτρέπει την ταυτόχρονη μετάδοση δύο φορέων 5G στη συσκευή και μπορεί να σας επιτρέψει να συνδεθείτε με 46 παγκόσμιες κύριες ζώνες σε περισσότερες από 150 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο. Η επιτάχυνση δικτύου διπλού καναλιού ενισχύει τη σταθερότητα και την ταχύτητα της σύνδεσής σας στο δίκτυο τόσο στο 5G όσο και στο WiFi. Σε μια εποχή που ολοένα και περισσότερος κόσμος έχει αρχίσει να πραγματοποιεί ανέπαφες πληρωμές με το smartphone του, η 360° NFC τεχνολογία είναι σημαντική για να μην αναγκαζόμαστε να «σημαδεύουμε» με τέχνη συγκεκριμένα σημεία μέχρι το POS να αντιληφθεί το ηλεκτρονικό μας πορτοφόλι.

Σε γενικές γραμμές, αρκετά ευχαριστημένους μας άφησε και το περιβάλλον χρήσης realme UI 5.0, βασισμένο στο Android 14, αν και θα θέλαμε λιγότερο bloatware και πιο… διακριτικό App Market, μιας και ελάχιστοι θα το προτιμήσουν από το Google Play Store. Θεωρούμε πως η εμμονή των Κινέζων κατασκευαστών στα δικά τους app store, παράλληλα με το επίσημο κατάστημα εφαρμογών της Google, περνάει λανθασμένα μηνύματα, τουλάχιστον όσον αφορά τους ευρωπαίους καταναλωτές.

Αξιοσημείωτη αυτονομία

realme 12 Pro+ 5GΗ μπαταρία 5.000mAh σε συνδυασμό με μια συνετή κατανάλωση ενέργειας από όλα τα επιμέρους συστατικά της συσκευής, χαρίζει διευρυμένη αυτονομία από πρίζες στο realme 12 Pro+ 5G. Ταυτόχρονα, ο 67W SUPERVOOC φορτιστής που συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία είναι ικανός να φορτίσει στο 100% την μπαταρία σε μόλις 48 λεπτά. Ακόμα και αν βιάζεστε να φύγετε από το σπίτι, αρκούν μόλις 19 λεπτά για να καλυφτεί η απόσταση από το 0% μέχρι το 50% της χωρητικότητας. Η realme έχει επενδύσει αρκετά πάνω σε τεχνολογίες που μειώνουν τη συσσώρευση θερμότητας κατά τη διάρκεια κάθε φόρτισης υψηλής ισχύος 67W, ενώ ο αλγόριθμος ευφυούς ρύθμισης VCVT ρυθμίζει ομαλά και με ακρίβεια την τάση και το ρεύμα, εξασφαλίζοντας αποτελεσματική φόρτιση και εξοικονόμηση ενέργειας με ακρίβεια έως και 500mA. Είναι γνωστό πως το τελευταίο 10% της χωρητικότητας της μπαταρίας (90% έως 100%) είναι αυτό που την καταπονεί περισσότερο, ειδικά αν ξεχνάμε όλο το βράδυ τη συσκευή στη φόρτιση. Για το λόγο αυτό, επιστρατεύεται ο αλγόριθμος VFC Trickle Charging, ο οποίος ενθαρρύνει μια αργή, ήπια φόρτιση για την προστασία της μπαταρίας στα τελευταία στάδια της διαδικασίας. Η υγεία της μπαταρίας συμβαδίζει, άλλωστε, με τη μακροβιότητα κάθε συσκευής στα χέρια μας, μιας και ένας από τους πρώτους λόγους για να αλλάξουμε κινητό είναι η προβληματική συμπεριφορά της μπαταρίας του.

Συστήνοντας τον τηλεφακό 3x στη μεσαία κατηγορία

realme 12 Pro+ 5GΑφήσαμε για το τέλος το… καλύτερο, το οποίο μεταφράζεται στις φωτογραφικές ικανότητες του realme 12 Pro+ 5G. Μέχρι σήμερα, ένας τηλεφακός περισκοπίου με 3x οπτικό zoom και 120x ψηφιακό zoom ήταν μια δυσπρόσιτη για το ευρύ κοινό πολυτέλεια, ένα χαρακτηριστικό αιχμής που μόνο τα flagship μοντέλα της high-end κατηγορίας μπορούσαν να ενσωματώσουν. Στην «πομπώδη» κυκλική νησίδα της τριπλής κάμερας, λοιπόν, δεν πρωταγωνιστεί ο καθ’όλα εξαιρετικός κύριος Sony IMX 890 αισθητήρας 50MP, αλλά ο 64MP αισθητήρας OV64B που βρίσκεται κάτω από τον Periscope Telephoto φακό με διάφραγμα f/2.6 και εστιακή απόσταση που ισοδυναμεί με έναν φακό 71mm. Η ανάλυση των 64MP επιτρέπει εξαιρετικά ευκρινή και πλούσια σε λεπτομέρεια αποτελέσματα, ακόμα και μετά από τη διαδικασία συνδυασμού 4 γειτονικών pixels σε 1 για καλύτερη απορρόφηση φωτός. Το σύστημα OIS χαρίζει εξαιρετικά σταθερές και ποιοτικές νυχτερινές λήψεις, ενώ η κλίση του πρίσματος ελαχιστοποιεί τις αντανακλάσεις.

realme 12 Pro+ 5G periscope telephoto lensΤόσο η φωτογράφιση από μακρινή απόσταση όσο και τα πορτρέτα επωφελούνται τα μέγιστα από τη χρήση του συγκεκριμένου φακού. Το 3x οπτικό zoom είναι μόνο η αρχή, καθώς μείναμε αρκετά ικανοποιημένοι και από το 6x in sensor zoom, ενώ ακόμα και το 120x ψηφιακό zoom είναι αξιοποιήσιμο ως εναλλακτική για… κιάλια, σε περίπτωση που θέλετε να διαβάσετε για παράδειγμα το κείμενο μιας επιγραφής που βρίσκεται αρκετά μακριά.

Οφείλουμε, βέβαια, να μην αδικήσουμε και τον μεγάλο (1/1,56’’) IMX890 αισθητήρα των 50MP που «φωλιάζει» κάτω από έναν ευρυγώνιο φακό με οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS). Η εστιακή απόσταση ισοδύναμη των 24mm και το διάφραγμα f/1,8 χαρίζουν ανταγωνιστικές ικανότητες, ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες λήψης.

Προσθέτοντας στην εξίσωση και τον 8MP αισθητήρα 1/4” που συνοδεύεται από έναν υπερευρυγώνιο φακό 16mm (f/2.2) προκύπτει ένα «πολυεργαλείο» φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης που καλύπτει εστιακές αποστάσεις από 16mm έως 71mm (0,6x, 1x, 2x, 3x, 6x).

Η ευελιξία του συστήματος κάμερας του realme 12 Pro+ μάς έλυσε τα χέρια, είτε θέλαμε ένα ατμοσφαιρικό πορτρέτο με έντονο bokeh εφέ στο φόντο, είτε θέλαμε απλά να εστιάσουμε σε ένα απομακρυσμένο θέμα. Ένα πλήθος από κινηματογραφικά φίλτρα και διαφορετικά mode, όπως το «πορτρέτο ομάδας», η «αργή κίνηση» και η «ταινία», ανταποκρίνεται σε κάθε σενάριο.

Στον τομέα του βίντεο, μοναδική μας ένσταση είναι πως το 4Κ βίντεο (30fps) δεν υποστηρίζει EIS σταθεροποίηση. Για να αξιοποιήσετε την ηλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας θα αναγκαστείτε να συμβιβαστείτε με Full HD ανάλυση.

Η κάμερα της πρόσοψης διαθέτει έναν IMX615 32MP αισθητήρα κατασκευής Sony με FOV 90° και διάφραγμα f/2.4. Προσφέρει αξιοπρεπή αποτελέσματα δίχως να περιμένετε θαύματα, η μεγάλη ανάλυση σώζει την παρτίδα, αλλά σε επίπεδο βίντεο περιοριζόμαστε στα 1080p με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Δεδομένου το φωτογραφικού προφίλ υψηλών προδιαγραφών της συσκευής, η selfie-cam θα μπορούσε να είναι και καλύτερη.

Συνοψίζοντας

Το realme 12 Pro+ «κονταροχτυπιέται» δίχως φόβο με καταξιωμένες συσκευές, όπως τα πρόσφατα Xiaomi Redmi Note 13 Pro και Pro+, αποδεικνύοντας πως στόχος της εταιρείας είναι η… επίθεση σε όλα τα μέτωπα! Με όπλα του το design που ξεχωρίζει, την IP65 αδιαβροχοποίηση, την periscope telephoto κάμερα, τις εξαιρετικές επιδόσεις της μπαταρίας και τα πλούσια τεχνικά χαρακτηριστικά με έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό 12GB RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου, το νέο smartphone της realme κέρδισε με άνεση μια θέση στην καρδιά μας!

 


Μας άρεσε

  • Η κάμερα διακρίνεται για τις επιδόσεις του τηλεφακού και όχι μόνο
  • Design που παραπέμπει στην πολυτέλεια ενός ακριβού ρολογιού
  • IP65 στεγανοποίηση και υψηλές αντοχές σε ακραίες θερμοκρασίες
  • Μπαταρία 5.000mAh και φορτιστής SUPERVOOC 67W στη συσκευασία
  • Snapdragon 7s Gen 2 chipset στα 4nm με 5G συνδεσιμότητα

Δεν μας άρεσε

  • Θα θέλαμε λιγότερο bloatware και πιο… διακριτικό App Market, μιας και ελάχιστοι θα το προτιμήσουν από το Google Play Store
  • Το 4Κ βίντεο δεν υποστηρίζει EIS σταθεροποίηση
  • Αν και 32MP, η selfie-cam έχει περιθώρια βελτίωσης
  • Δεν υποστηρίζει κάρτες microSD

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6,7 ιντσών AMOLED οθόνη αναλογίας 20.1:9, FHD+ ανάλυση 2.412 x1.080 pixels, ρυθμός ανανέωσης έως 120Hz, 1,07 δισ. χρώματα με 100% κάλυψη P3 φάσματος, φωτεινότητα  800 nits(HBM)/950 nits(peak)

Chipset: Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 (4nm) με octa-core CPU (4xCortex-A78@2.4GHz & 4xCortex-A55@1.95GHz), GPU Adreno 710

Μνήμη: 12GB LPDDR4X RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 512GB

Κάμερα: Τριπλή κάμερα με Dual-LED flash, 50MP αισθητήρας Sony IMX 890 μεγέθους 1/1.56’’ με ευρυγώνιο φακό 24mm (f/1.8), PDAF, OIS + 64MP αισθητήρας OV64B με Periscope Telephoto φακό 71mm (f/2.6), PDAF, OIS, 3x οπτικό zoom + 8MP αισθητήρας 1/4” με υπερευρυγώνιο φακό 16mm (f/2.2) | Βίντεο 4K@30fps, slow motion έως και 720p@240fps, Selfie-cam 32MP αισθητήρας Sony IMX615 με ευρυγώνιο φακό 22mm (f/2.4) | Βίντεο 1080@30fps

Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac/6 WiFi, NFC, Bluetooth 5.2

Ήχος: Διπλά στερεοφωνικά ηχεία, Dolby Atmos, 24-bit/192kHz Hi-Res audio

Extras: GPS/GLONASS/BDS/GALILEO/QZSS, USB Type-C 2.0 OTG, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη, dual-SIM 5G, IP65 πιστοποίηση στεγανοποίησης για αντοχή σε νερό και σκόνη

Δίκτυο: 5G

Μπαταρία: 5.000mAh με SUPERVOOC 67W φορτιστή στη συσκευασία

Λειτουργικό: Android 14 (με realme UI 5.0)

Διαστάσεις: 161,5x74x8,75 χιλ.

Βάρος: 196 γρ.