Η Nikon είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει σήμερα την κυκλοφορία της έκδοσης 5.00 για το υλικολογισμικό του κορυφαίου μοντέλου φωτογραφικής μηχανής mirrorless πλήρους κάδρου, της Nikon Z 9.

Η τελευταία ενημέρωση εισάγει μια σειρά από νέες λειτουργίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των χρηστών, από την αύξηση της ευελιξίας για τους αθλητικούς φωτογράφους έως τη βελτίωση των φωτογραφιών πορτραίτων. Το δεύτερο μπορεί να επιτευχθεί χάρη στην εισαγωγή των νέων λειτουργιών «Απάλυνση δέρματος» και «Ισορροπία εμφάνισης πορτραίτου» καθώς και το Picture Control «Πορτραίτο πλούσιων τόνων».

Ως μέρος της αναβάθμισης, προστέθηκε μια λειτουργία κράτησης στην Αυτόματη λήψη, επιτρέποντας στους φωτογράφους και στους δημιουργούς video να καθορίζουν την ώρα έναρξης, τον χρόνο και τη διάρκεια μιας λήψης, μειώνοντας κατά συνέπεια την κατανάλωση μπαταρίας για πιο αποδοτική ροή εργασίας. Επιπλέον, μια επιλογή χαμηλότερης ταχύτητας [C15] έχει προστεθεί στη λειτουργία «Αποτύπωση καρέ σε υψηλή ταχύτητα+» για αυξημένη χρήση κατά τη συνεχή λήψη. 

Περαιτέρω βελτιώσεις στη λειτουργία της Z 9 θα γίνουν ορατές μέσω της νέας ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης ορατότητας και της αύξησης του αριθμού των λειτουργιών που μπορούν να αντιστοιχιστούν σε προσαρμοσμένα στοιχεία ελέγχου. Η χειροκίνητη εστίαση εξασφαλίζεται επίσης με ζωντανή προβολή σε μέγιστο διάφραγμα κατά τη λειτουργία χειροκίνητης εστίασης, επιτρέποντας στους χρήστες να διατηρούν τον πλήρη έλεγχο.

Συνολικά, η έκδοση υλικολογισμικού 5.00 έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία χρήσης και να αυξήσει τόσο την ταχύτητα όσο και την απόδοση. Με αυτά τα δεδομένα, οι φωτογράφοι μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τον συνεχή φωτισμό LED του Profoto A10 ως βοηθητικό φωτισμό AF*1. Επιπλέον, η προσθήκη της επιλογής «Προτίμηση σημείου εστίασης (προτεραιότητα προσώπου)» επιτρέπει στους χρήστες να επικεντρώνουν την προβολή στο πρόσωπο του θέματός τους όταν βλέπουν τις φωτογραφίες που έχουν τραβήξει στη λειτουργία zoom απεικόνισης.

Ωστόσο, η λίστα των λειτουργιών που έχουν γίνει προσβάσιμες χάρη στην έκδοση υλικολογισμικού 5.00 δεν σταματά εδώ. Η πλήρης λίστα, μαζί με την πρόσβαση στη δωρεάν λήψη του, βρίσκονται στο Kέντρο λήψεων της Nikon. 

Η Nikon προσπαθεί συνεχώς να καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών μέσω τακτικών ενημερώσεων υλικολογισμικού, παρέχοντας χρήσιμες λειτουργίες. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.europe-nikon.com

*1 Είναι απαραίτητο να ενημερώσετε το υλικολογισμικό του Profoto A10 στην πιο πρόσφατη έκδοση. Ανατρέξτε στον ιστότοπο Profoto για λεπτομέρειες.