Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη στα γραφεία του ΒΕΘ μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της Χρυσός Οδηγός, Αθανάσιου Ράπτη και του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιου Καπνοπώλη, με στόχο την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων.

Η εν λόγω πρωτοβουλία αποτελεί τη συνέχεια μιας συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, που με τη τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία της Χρυσός Οδηγός στον χώρο στοχεύει στην στήριξη των επιχειρήσεων –  μελών του ΒΕΘ προκειμένου να μεταβούν στη νέα εποχή.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων που στο επίκεντρο τους θα έχουν την ψηφιακή ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, μέσα από εργαλεία και ευκαιρίες προβολής για την καλύτερη δικτύωση και ενίσχυση της εξωστρέφειας της.

Μεταξύ των δράσεων είναι η διεξαγωγή ειδικών σεμιναρίων και επιμορφωτικών εκδηλώσεων για τις επιχειρήσεις – μέλη του ΒΕΘ που θα έχουν ως στόχο την ανάδειξη της ψηφιακής ταυτότητας των επιχειρήσεων, την εκπαίδευση τους στη χρήση νέων ψηφιακών εργαλείων, την ενημέρωση τους και την ανάπτυξη τους μέσω digital marketing.

Ο CEO της Χρυσός Οδηγός, αναφέρθηκε στη σημασία και στα οφέλη που θα προκύψουν για τις επιχειρήσεις από τη συνεργασία των δυο πλευρών, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα της ολοκληρωμένης ψηφιακής παρουσίας των ΜμΕ στο σύγχρονο, άκρως, ανταγωνιστικό οικονομικό περιβάλλον.

Ο πρόεδρος της ΒΕΘ ανέφερε χαρακτηριστικά, «Με τη συνεργασία μας με την Χρυσός Οδηγός, δίνουμε ένα ακόμη έρεισμα στις επιχειρήσεις – μέλη μας για τη μετάβαση τους 

σε μια οικονομία, που θα κυριαρχούν ανταγωνιστικές, καινοτόμες επιχειρήσεις. Τους δίνουμε τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν και να ενσωματώσουν νέα ψηφιακά εργαλεία στις επιχειρήσεις τους».