Μετά της Amazon.com και νέα ιστοσελίδα κατέθεσε αγωγή κατά της φορολογικής νομοθεσίας της Νέας Υόρκης

overstockΕνώπιον του δικαστηρίου θα κληθεί να αποδείξει η πολιτεία της Νέας Υόρκης τη νομιμότητα της φορολογικής της νομοθεσίας, μετά την νέα αγωγή που δέχθηκε, από την διαδικτυακή εταιρεία Overstock.com.

Τον “χορό” των μηνύσεων είχε ξεκινήσει το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο -και όχι μόνο- στο διαδίκτυο, Amazon. com, εναντίων του νόμου υποχρεώνει τους εμπόρους λιανικής πώλησης στο διαδίκτυο να συλλέγουν και να καταβάλουν φόρους στην εν λόγω πολιτεία για τις αγορές των Νεοϋορκέζων καταναλωτών ακόμα κι αν η εμπορική εταιρεία δεν έχει φυσική παρουσία στη Νέα Υόρκη.

Η Overstock.com προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης και κατέθεσε αγωγή εις βάρος του επικεφαλής του τμήματος Φορολογίας και Οικονομικών, Ρόμπερτ Μένγκα και του κυβερνήτη της πολιτείας, Ντέιβιντ Πάτερσον.

Στόχος της εταιρείας, όπως και της Amazon είναι να κηρυχθεί ο νόμος αντισυνταγματικός.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Overstock.com, η οποία εδρεύει στην Γιούτα, αναφέρει ότι στις 15 Μαΐου αναγκάστηκε να ενημερώσει τους 3.400 και πλέον συνεργάτες της στη Νέα Υόρκη ότι δεν θα μπορούν να παρέχουν διαφημίσεις στην Overstock.com από την 1η Ιουνίου που τίθεται σε ισχύ ο νέος νόμος.