Η Huawei συμμετείχε στην 1η Renewable Energy Tech Expo, την πρώτη διεθνούς προσανατολισμού έκθεση στην Ελλάδα, για την αγορά της πράσινης και έξυπνης ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που διοργανώθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τις 7 έως και τις 9 Μαρτίου 2024. 

H ευρωπαϊκών προδιαγραφών Renewable EnergyTech έκθεση εμπλούτισε τη 2η Διεθνή Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας Forward Green, με τη συμμετοχή ηγετικών επιχειρήσεων στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ηλεκτροκίνησης και συνολικά της πράσινης ενεργειακής οικονομίας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα φωτοβολταϊκά με ενσωματωμένα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας (PVS & ESS) μεταβάλλονται ταχύτατα σε κυρίαρχη πηγή ενέργειας με στόχο την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης και την ουδετερότητα άνθρακα. Με γνώμονα την πρωτοποριακή καινοτομία και τη βελτιστοποίηση της ποιότητας, η Huawei FusionSolar ενσωματώνει ψηφιακές τεχνολογίες και τεχνολογίες ηλεκτρονικών ισχύος, για την παροχή λύσεων Smart PV & ESS για κάθε σενάριο, διεθνώς.

Η Ηuawei, στο περίπτερό της, Β06 ΤΟΥ PAVILLION 13, έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να εξερευνήσουν την ολοκληρωμένη γκάμα των λύσεων Huawei Smart PV & ESS, για οικιακές, εμπορικές και μεγάλης κλίμακας εφαρμογές. Επιπλέον, ενημερώθηκαν αναφορικά με τις νέες λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Huawei που συμπληρώνουν το χαρτοφυλάκιο λύσεων για ολοκληρωμένα οικιακά Φ/Β συστήματα. Οι ειδικοί της Huawei FusionSolar, βρίσκονταν στο χώρο και απάντησαν στα ερωτήματα των ενδιαφερόμενων σχετικά με τις λύσεις Smart PV, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον της πράσινης ενέργειας. 

Πιο συγκεκριμένα, η Huawei FusionSolar παρουσίασε τις τρεις κύριες λύσεις της:

Utility: Ολοκληρωμένη λύση Smart PV & ESS για έργα μεγάλης κλίμακας που συμπεριλαμβάνει μετατροπείς, Smart String ESS, Smart Transformer Stations (STS) και FusionSolar Smart PV Management System (SmartPVMS). Η λύση αυτή προσφέρει πλεονεκτήματα χαμηλότερου LCOE, διαμόρφωσης δικτύου, ασφάλειας και αξιοπιστίας, καθώς και ψηφιοποίησης, βελτιώνοντας σημαντικά την ικανότητα αξιοποίησης και διαχείρισης της ανανεώσιμης ενέργειας. Η Huawei πρωτοπορεί στη λύση Smart String ESS, με τη χρήση τεχνολογιών ηλεκτρονικών ισχύος για τη βέλτιστη χρήση των μπαταριών λιθίου. Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά της βελτιστοποίησης σε επίπεδο pack και της διαχείρισης σε επίπεδο rack επιτυγχάνουν υψηλότερη συνολική ενεργειακή απόδοση και μειώνουν το LCOE περισσότερο από 15% σε σύγκριση με τις παραδοσιακές λύσεις. 

Για απομακρυσμένες περιοχές με ασταθή ή ανύπαρκτη παροχή δικτύου, όπως τα νησιά, η FusionSolar παρέχει τη λύση έξυπνου μικροδικτύου PV+ESS, με σταθερή παροχή ρεύματος, γεφυρώνοντας το χάσμα ισχύος.

C&I: Για σενάρια C&I, η Huawei παρέχει τη C&I Smart PV & ESS Solution, μια ολοκληρωμένη, ασφαλή και έξυπνη λύση συστήματος βελτιστοποίησης PV+ESS+charger+load+grid+management. Περιλαμβάνει τον καινοτόμο optimizer 1300 W για φωτοβολταϊκά πλαίσια 18X/210 mm, έξυπνο Φ/Β μετατροπέα που παρέχει αξιόπιστη τροφοδοσία για εμπορικές εφαρμογές, 200 kWh C&I Smart String ESS χρησιμοποιώντας έξυπνη αρχιτεκτονική στοιχειοσειράς, σύστημα φόρτισης σε επίπεδο μονάδας και έξυπνο σύστημα διαχείρισης C&I που ενσωματώνει καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες. Εστιάζει στις πέντε βασικές αξίες: την ενεργητική ασφάλεια, το βέλτιστο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, τη μακροπρόθεσμη αξιοπιστία, το απλοποιημένο O&M και βέλτιστα έσοδα για να καταστήσει τις διάφορες βιομηχανίες πράσινες και με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Residential: Για οικιακά σενάρια, η Huawei προσφέρει τη λύση “1+4+X”. Πρόκειται για μία ενιαία λύση για κάθε κατοικία, που βασίζεται στις έννοιες της νέας εμπειρίας χρήσης ενέργειας, των υπηρεσιών χωρίς προβλήματα και της υψηλής ασφάλειας και ποιότητας. Η λύση ενσωματώνει ένα (1) μοντέλο μετατροπέα και τέσσερα (4) βασικά προϊόντα: τον optimizer, την μπαταρία (ESS), το φορτιστή και το σύστημα διαχείρισης για πολλαπλές (Χ) οικιακές συσκευές, βοηθώντας τους χρήστες να αυξήσουν το ποσοστό ιδιοκατανάλωσης ενέργειας Φ/Β και να μειώσουν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς να επηρεάζεται η εμπειρία του χρήστη.

Όπως ανέφερε ο Sam Zheng, Managing Director της Huawei Digital Power: «Με τη συνεχή αύξηση της διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προκλήσεις όπως τα αδύναμα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και οι απαιτήσεις για τη σταθερότητα της σύνδεσης στο δίκτυο θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Ανάμεσα στις 10 κορυφαίες τάσεις φωτοβολταϊκών 2024, βρίσκονται τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, που αποτελούν ήδη, αξιόπιστες πηγές ενέργειας και θα αναδειχθούν σε κύρια πηγή ενέργειας στα επόμενα τρία χρόνια. Με την ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας πληροφοριών στα συστήματα  αποθήκευσης ενέργειας (ESS), θα είναι πιο ασφαλή, αποδοτικά, σταθερά, πιο εύκολα στη συντήρηση και με μεγαλύτερη διάρκεια, οδηγώντας σε υψηλή ανάπτυξη και στην επίτευξη των στόχων ουδετερότητας άνθρακα σε παγκόσμια κλίμακα».

Η παρουσία της HUAWEI στην έκθεση πλαισιώθηκε και από τις παρακάτω παράλληλες δράσεις: 

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου στο Περίπτερο 13 | Events Area, ο Ηλίας Παπαδόπουλος, Solution Manager Residential – C&I SmartPV της Huawei Digital Power στην παρουσίαση «HUAWEI Holistic PV & Storage Solutions» ανέλυσε πως οι ολοκληρωμένες Smart PV λύσεις FusionSolar της Huawei εξασφαλίζουν μια βέλτιστη εμπειρία, αυξάνοντας την παραγωγή ενέργειας και την αποθήκευση της με προτεραιότητα στην ασφάλεια και την εξοικονόμηση κόστους.

Το Σάββατο 9 Μαρτίου o Σπύρος Φραγκίστας, Solution Manager FusionSolar Huawei Digital Power, συμμετείχε στο επίκαιρο και ιδιαίτερα χρηστικό workshop που διοργάνωσε το energypress σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ). Στο workshop με τίτλο «Σχεδιασμός, εγκατάσταση, συντήρηση φωτοβολταϊκών συστημάτων και μπαταριών αυτοπαραγωγής – Το τεχνικό, κανονιστικό και οικονομικό περιβάλλον», ο Σπύρος Φραγκίστας ανέδειξε τη σημασία της εγκατάστασης και συντήρησης φωτοβολταϊκών συστημάτων και μπαταριών αυτοπαραγωγής σε οικιακές, βιομηχανικές και εμπορικές εφαρμογές.

Σχετικά με τη Huawei Digital Power

H Huawei Digital Power Technologies Co., Ltd. (εν συντομία Huawei Digital Power) αποτελεί τον κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο προϊόντων και λύσεων ψηφιακής ενέργειας. Δεσμευόμαστε να ενσωματώvουμε ψηφιακές τεχνολογίες και τεχνολογίες ηλεκτρονικών ισχύος, να αναπτύσσουμε καθαρή ενέργεια και να επιτρέπουμε στην ψηφιοποίηση της ενέργειας να οδηγήσει την ενεργειακή επανάσταση για ένα καλύτερο, πιο πράσινο μέλλον. Στον τομέα της παραγωγής καθαρής ενέργειας, συμβάλλουμε στη δημιουργία νέων συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας που βασίζονται κυρίως στις ανανεώσιμες πηγές. Στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, παρέχουμε καλύτερη εμπειρία οδήγησης και ασφάλειας στους καταναλωτές των ηλεκτρικών οχημάτων (EV), επιταχύνοντας τις πράσινες μετακινήσεις. Στον τομέα των πράσινων υποδομών ΤΠΕ, συμβάλλουμε στην κατασκευή πράσινων, μειωμένων εκπομπών άνθρακα και ευφυών data centers και δικτύων επικοινωνιών. Η Huawei Digital Power συνεχίζει να καινοτομεί μέσω της συνεργασίας με παγκόσμιους εταίρους για την προώθηση της ουδετερότητας του άνθρακα. Με περίπου 10.000 υπαλλήλους, η Huawei Digital Power εξυπηρετεί περισσότερους από τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους σε περισσότερες από 170 χώρες και περιοχές.