Η LG Electronics (LG) απέκτησε την πιστοποίηση (ISO/IEC 42001) για το Συστήμα Διαχείρισης Τεχνητής Νοημοσύνης (AI Management System /AIMS) από τον Οργανισμό Korean Standards Association (KSA). Η πιστοποίηση αυτή αναδεικνύει τη δέσμευση της LG στην ασφάλεια των δεδομένων και στην υιοθέτηση υπεύθυνων πρακτικών καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των οικιακών συσκευών με τεχνητή νοημοσύνη.

Η πιστοποίηση ISO/IEC 42001, θεσπίστηκε από κοινού από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO) και τη Διεθνή Ηλεκτροτεχνική Επιτροπή (IEC), και καθορίζει τις βασικές προϋποθέσεις για τη διακυβέρνηση και τη διαχείριση της τεχνητής νοημοσύνης. Όταν μία εταιρεία λαμβάνει αυτή την πιστοποίηση για το εσωτερικό της Συστήμα Διαχείρισης Τεχνητής Νοημοσύνης, σημαίνει ότι εφαρμόζει, διατηρεί και βελτιώνει συνεχώς το σύστημα της, αναδεικνύοντας μια υπεύθυνη και ηθική προσέγγιση στην ανάπτυξη και χρήση λύσεων που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Τα κριτήρια αξιολόγησης για τη λήψη της πιστοποίησης ISO/IEC 42001 είναι αρκετά αυστηρά και μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνουν την χάραξη πολιτικής για την τεχνητή νοημοσύνη, την αξιολόγηση και διαχείριση κινδύνων, την κανονιστική και ηθική συμμόρφωση, καθώς και τη διαφάνεια στις διαδικασίες για την διαχείριση της.

Η απόκτηση της συγκεκριμένης πιστοποίησης, υπογραμμίζει τις συνεχείς και συστηματικές προσπάθειες της LG να εξασφαλίσει τον αυστηρό έλεγχο σε πιθανά ζητήματα που μπορεί να προκύψουν με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της με τεχνητή νοημοσύνη, διασφαλίζοντας την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια και την εταιρική υπευθυνότητα. Μέσω αυτής της πιστοποίησης, η LG στοχεύει να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των πελατών της και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητάς της.

Πέρυσι, η LG διακρίθηκε ως ο πρώτος κατασκευαστής οικιακών συσκευών που έλαβε την πιστοποίηση Deep Learning AI, που απονεμήθηκε από μια ανεξάρτητη επιστημονική εταιρεία ασφάλειας και αφορούσε τα πλυντήρια και τα στεγνωτήρια ρούχων της. Επιπλέον, η LG έλαβε πιστοποίηση ασφάλειας AI από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής Τεχνολογίας της Κορέας (KITECH) για τις λειτουργίες AI που ενσωματώθηκαν στο LG WashTower.

«Η πιστοποίηση αυτή επιβεβαιώνει την προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης τεχνητής νοημοσύνης καθώς και τη δέσμευσή μας στην παροχή ασφαλών, υπεύθυνων λύσεων τεχνητής νοημοσύνης για μια καλύτερη ζωή για όλους», δήλωσε ο Lyu Jae-chul, Πρόεδρος της LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company.