Στον εκθεσιακό χώρο Frieze Los Angeles 2024, η LG OLED ενώνει τις δυνάμεις της με τον Shepard Fairey, τον αναγνωρισμένο σύγχρονο καλλιτέχνη του δρόμου, ακτιβιστή και ιδρυτή της εταιρείας street wear OBEY, για να φέρει την τέχνη του δρόμου στη σφαίρα της ψηφιακής έκφρασης. Η LG OLED, ο απόλυτος ψηφιακός καμβάς, είναι αλληλένδετος με τα φυσικά έργα του Shepard και τον ίδιο τον εκθεσιακό χώρο, για να προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία αισθήσεων στην ετήσια καλλιτεχνική έκθεση στο Λος Άντζελες.

Με θέμα Peace and Justice, η έκθεση περιλαμβάνει επιλογή από τα πιο αναγνωρίσιμα έργα του Shepard Fairey, τα οποία επιλέχθηκαν από τον ίδιο τον καλλιτέχνη και στρέφουν την προσοχή σε μερικά από τα πιο καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή κοινωνία. Ο Fairey καταργεί τα όρια ανάμεσα στην κλασική και την εμπορική τέχνη, χρησιμοποιώντας τον τύπο και την εικόνα, για να δημιουργήσει δυναμικά έργα που προσφέρουν τολμηρές, εντυπωσιακές εικόνες και προσεγμένη κριτική της κοινωνίας.

Παρόλο που η τέχνη του δρόμου είναι, από τη φύση της, μια υπαίθρια μορφή τέχνης, ο Shepard δεν φοβάται να αποδεχτεί το ψηφιακό μέσο, συνδυάζοντας επιδέξια φυσικά και εικονικά στοιχεία για να προσθέσει μια νέα διάσταση στην καλλιτεχνική του πρακτική. Μέσω της συλλογής Peace and Justice, με την υποστήριξη της LG OLED, ο εκθεσιακός χώρος στο Frieze LA γίνεται προέκταση της ξεχωριστής τέχνης του Shepard, προσφέροντας το μοναδικό δημιουργικό του όραμα με έναν καινοτόμο και εξαιρετικά πρωτότυπο τρόπο.

Η εντυπωσιακή τοιχογραφία Damaged Wrong Path Mural του καλλιτέχνη, που επανασχεδιάστηκε για τον εκθεσιακό χώρο Frieze LA, συνδυάζει πολλά εμβληματικά κομμάτια από την ατομική έκθεση Damaged (2017), που είχε μεγάλη απήχηση. Η έξυπνη χρήση τηλεοράσεων LG OLED φέρνει νέα δυναμική και ενέργεια στο μεγάλο, πολύπλοκο έργο.

Αξιοποιώντας την ακρίβεια της εικόνας που καθίσταται δυνατή χάρη στον προγραμματισμό της LG OLED σε επίπεδο ελέγχου pixel, ο Shepard ενισχύει την επιρροή αυτής της οπτικά εντυπωσιακής τοιχογραφίας, προσδίδοντάς της παράλληλα μια «πρωτοτυπία» που μπορεί να εκπλήξει όσους είναι εξοικειωμένοι με το έργο. Η αποκλειστική εξερεύνηση της ψηφιακής τέχνης από τον Shepard και την LG OLED λειτουργεί επίσης ως ένα μάθημα δεξιοτεχνίας για την αρμονική συνύπαρξη της τέχνης και της τεχνολογίας.

«Η τέχνη είναι κάτι πολύ περισσότερο από αισθητική- πρέπει να ενθαρρύνει δύσκολες συζητήσεις, να θίγει σημαντικά θέματα και να μας ωθεί να νιώσουμε άβολα συναισθήματα», δήλωσε ο Shepard Fairey. «Τα έργα που περιλαμβάνονται στη συνεργασία μου με την LG OLED επιλέχθηκαν με γνώμονα αυτό, για να υποδείξουν στο κοινό ότι ο συνδυασμός τέχνης και τεχνολογίας μπορεί να οδηγήσει την καλλιτεχνική πρακτική και έκφραση σε νέα και εποικοδομητικά μονοπάτια».

«Η LG OLED είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί με τον Shepard Fairey για να διευρύνει τα καλλιτεχνικά όρια και να εμπνεύσει τους επισκέπτες της Frieze LA», δήλωσε η Kate Oh, αντιπρόεδρος του τμήματος επικοινωνίας της LG Home Entertainment Company. «Παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας για τις τέχνες και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε καλλιτέχνες που μοιράζονται το πάθος μας για καινοτομία και που κάνουν τη διαφορά».

Η LG OLED είναι αφοσιωμένη στο να φέρει περισσότερους ανθρώπους στον συναρπαστικό, διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο της ψηφιακής τέχνης. Μέσω των πρωτοβουλιών LG OLED ART, η LG OLED συνεχίζει να γιορτάζει την ένωση μεταξύ τέχνης και τεχνολογίας και να συνδέεται με τους λάτρεις της τέχνης απ’ όλον τον κόσμο.

Μπείτε στο ταξίδι της LG OLED ART – επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για να γνωρίσετε τις τελευταίες συναρπαστικές συνεργασίες της LG.