Η Canon ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς της εταιρείας (ψηφιακές SLR και mirrorelss) παραμένουν πρώτες σε μερίδιο αγοράς1 παγκοσμίως επί 21 συναπτά έτη, από το 2003 έως και το 2023.

Η σειρά ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς Canon EOS είναι συστήματα απεικόνισης που σχεδιάστηκαν με γνώμονα τις αρχές «Ταχύτητα, Άνεση και Υψηλή ποιότητα εικόνας», και για τις οποίες η εταιρεία έχει αναπτύξει μοναδικά εξαρτήματα, όπως αισθητήρες εικόνας CMOS, επεξεργαστές εικόνας DIGIC και εναλλάξιμους φακούς. Η Canon υποστηρίζει σταθερά τις  ανάγκες των πελατών της, έχοντας  δημιουργήσει μια ευρεία γκάμα προϊόντων –από κορυφαία μοντέλα υψηλών επιδόσεων που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες έως μοντέλα για όλους τους καταναλωτές,  τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να καταγράφουν εικόνες υψηλής ποιότητας με ευκολία, καθώς και μια πλούσια γκάμα φακών σειράς RF και EF με περισσότερα από 1152 μοντέλα που διευκολύνουν τη δημιουργική έκφραση με πληθώρα τρόπων.

Στην αυγή της εποχής των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών SLR, τον Σεπτέμβριο του 2003, η Canon παρουσίασε την πρωτοποριακή EOS 300D (γνωστή ως EOS Digital Rebel ή EOS Kiss Digital σε άλλες περιοχές). Παρουσιάζοντας εκείνη την καινοτόμα μηχανή, που συνδύαζε ανταγωνιστική τιμή, μικρές διαστάσεις και χαμηλό βάρος, η Canon έδωσε το έναυσμα για την ανάπτυξη της αγοράς των ψηφιακών SLR, κερδίζοντας την πρώτη θέση σε μερίδιο αγοράς παγκοσμίως και προαναγγέλλοντας την έλευση της εποχής των ψηφιακών μηχανών SLR. Από τότε η Canon συνεχίζει να παρουσιάζει πρωτοποριακά προϊόντα, όπως οι σειρές επαγγελματικών μοντέλων EOS-1D και η EOS 5D, που άνοιξαν τον δρόμο για την ψηφιακή εγγραφή βίντεο με μηχανές SLR. Η επιθυμία της Canon να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τα όρια της οπτικής έκφρασης οδήγησε στο σύστημα επόμενης γενιάς EOS R, το οποίο παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2018. Αυτό περιλαμβάνει την full-frame mirrorless φωτογραφική μηχανή EOS R5 (την πρώτη η οποία παρείχε εγγραφή βίντεο 8K3), που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2020, και την EOS R3, που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2021 και προσφέρει δυνατότητα παρακολούθησης θεμάτων με γρήγορη κίνηση και υψηλές επιδόσεις συνεχούς λήψης. Επιπλέον, η Canon παρουσίασε τον Δεκέμβριο του 2021 το σύστημα EOS VR, το οποίο σχεδιάστηκε για την εγγραφή βίντεο με στόχο τη δημιουργία περιεχομένου εικονικής πραγματικότητας.

Το 2023, η Canon ενίσχυσε την σειρά mirrorless φωτογραφικών μηχανών και φακών, επεκτείνοντας περαιτέρω την γκάμα των μηχανών και φακών της σειράς EOS R. Αυτή η διευρυμένη γκάμα περιλάμβανε την EOS R50 (κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2023), μια mirrorless μηχανή με αισθητήρα APS-C, με εύχρηστες λειτουργίες, την EOS R8 (κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2023), μια μικρή και ελαφριά μηχανή full-frame με υψηλές επιδόσεις, και την EOS R100 (κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2023), μια μηχανή με αισθητήρα APS-C που ακόμη και οι αρχάριοι φωτογράφοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν πανεύκολα για κάθε είδος λήψης. Στην γκάμα περιλαμβάνονταν επίσης 9 φακοί RF4. 

Επιπλέον, φωτογραφικές μηχανές της Canon αποτέλεσαν την πλειοψηφία5 στη διοργάνωση Rugby World Cup France 2023, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης που έχουν κερδίσει μεταξύ των επαγγελματιών φωτογράφων. Χάρη στην υποστήριξη από αυτό το ευρύ φάσμα πελατών, η Canon κατάφερε να εξασφαλίσει την πρώτη θέση σε μερίδιο αγοράς παγκοσμίως για 21η συνεχή χρονιά.

Η Canon θα συνεχίσει να βελτιώνει τις αποκλειστικές τεχνολογίες απεικόνισης που έχει αναπτύξει, προσφέροντας παράλληλα ικανοποίηση και ενθουσιασμό στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, καθώς και προωθώντας τη διάδοση της φωτογραφίας και του βίντεο μέσα από την προσφορά προϊόντων, υπηρεσιών και λύσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών της.