Για πρώτη φορά, το Playstation 3 κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των πωλήσεων για το μήνα Σεπτέμβριο, έπειτα από τρία χρόνια κυκλοφορίας, πουλώντας 491.800 κονσόλες τον περασμένο μήνα.


russ_playstation3Το PS3 ξεπέρασε το Wii της Nintendo (462.800 τεμάχια) και το Xbox 360 της Microsoft (352.600 τεμάχια). Για τη Sony, τα νέα αυτά έρχονται να αποδείξουν την υπόθεση ότι πολλοί εν δυνάμει αγοραστές της κονσόλας περίμεναν σχεδόν τρία χρόνια τη μείωση τιμής στην οποία προχώρησε η Sony πριν από μερικούς μήνες.


Μάλιστα, όπως επεσήμαναν οι αναλυτές, η Sony ήταν τελικά εκείνη που ωφελήθηκε περισσότερο από τη στρατηγική μείωσης τιμών στην οποία προχώρησαν οι τρεις μεγάλες εταιρείες του χώρου, ενώ κάποιοι θεωρούν ότι το Playstation 3 θα συνεχίσει να ξεπερνάει τη Microsoft τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τον αμερικανικό κολοσσό.


Την ίδια ώρα, τα νούμερα του Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι αμφισβητείται πλέον έμπρακτα η κυριαρχία του Wii. Για περισσότερα από τρία χρόνια, η κονσόλα της Nintendo ήταν ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος της αγοράς, ωθώντας μάλιστα τους δύο μεγάλους ανταγωνιστές να δηλώνουν ότι πρόκειται για μια κονσόλα διαφορετικής κατηγορίας από τις δικές τους.


Εκτός από τη νέα δυναμική που έχει αποκτήσει το Playstation 3, εξίσου σημαντική είναι η είδηση συνολικών εντυπωσιακών αριθμών για την αγορά βιντεοπαιχνιδιών το μήνα Σεπτέμβριο, που για πολλούς μήνες κινούνταν σε αρνητικά πρόσημα. Έτσι, σύμφωνα με την NPD, οι συνολικές πωλήσεις της αγοράς έφτασαν τα 1,28 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που υποδηλώνει την πιθανή επιστροφή των καταναλωτών στις κονσόλες όσο πλησιάζει η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων.