Στις 30 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει το sequel του Assassin’s Creed για PlayStation 3, XBOX 360, PSP (με το Assassin’s Creed Bloodline) και σε iPhone στην Ευρώπη. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει για PC το πρώτο τρίμηνο του 2010.


assassins_creed_2_coverΟ Desmond Miles, ένας τέως εκτελεστής, δολοφόνος και νυν μπάρμαν γίνεται πειραματόζωο στα χέρια της εταιρίας Abstergo. Ο καθηγητής Rikking και η Lucy κάνουν χρήση ενός προσομοιωτή με το όνομα Animus στον Desmond, ώστε να αναβιώσει τις μνήμες του προγόνου του που ανήκε στην αδελφότητα του «Θρησκεύματος των Δολοφόνων» – Assassin’s Creed. Ο Desmond ανακαλεί μέσω του Animus τις εμπειρίες του προγόνου του και δολοφόνου Altair και της σχέσης του με ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα που λαμβάνουν χώρα το 1191 μ.Χ. στην Τρίτη Σταυροφορία.


Όλα αυτά συμβαίνουν στο πρώτο παιχνίδι δράσης και περιπέτειας τρίτου προσώπου της Ubisoft που κυκλοφόρησε το 2007 και άφησε το κοινό των παιχνιδιών περιπέτειας και δράσης άφωνο. Στη φετινή έκθεση E3 στις 2 Ιουνίου, η Ubisoft παρουσίασε το τρέιλερ της πολυαναμενόμενης συνέχειας Assassin’s Creed II. Στη δεύτερη συνέχεια της σειράς ο Desmond, θα ξανασυνδεθεί με το Animus για να αναβιώσει τις αναμνήσεις ενός νεαρού ευγενή προγόνου του, του Ezio Auditore da Firenze, στην εποχή της Αναγέννησης.


Με φόντο τα κανάλια της Βενετίας και με παρέα τον νεαρό Leonardo da Vinci, ο Ezio (Άτσιο) γίνεται δολοφόνος για να εκδικηθεί το φόνο του πατέρα του. Όπως και στο πρώτο παιχνίδι, έτσι και εδώ κάνουν την εμφάνισή τους ιστορικά πρόσωπα όπως ο Niccolο Machiavelli, η Caterina Sforza και ο Lorenzo de’ Medici. Η Βενετία, η Ρώμη, η Φλωρεντία και η Τοσκάνη είναι οι τοποθεσίες που πρωταγωνιστούν στις αναζητήσεις του Ezio.


assassinscreed27_2Η δεύτερη συνέχεια θα περιέχει μία μεγάλη γκάμα δυνατοτήτων εξολόθρευσης ενός ή δύο στόχων ταυτόχρονα, τη δυνατότητα χρήσης αγοράς και πώλησης διαφορετικών όπλων, διαδραστικές κινήσεις μάχης που αφορoύν τον οπλισμό του αντιπάλου, τη χρήση βάρκας και γόνδολας και πληθώρα διαφορετικών εχθρών.


Μεταξύ άλλων ο Ezio θα μπορεί να μην ξεχωρίζει στο πλήθος, να βουτήξει στο νερό ώστε να μην γίνεται αντιληπτός και να αναρριχηθεί με νέους τρόπους και κινήσεις. Στο παιχνίδι περιέχονται περίπου 200 αποστολές 15 διαφορετικών τύπων, μερικές από τις οποίες βοηθάνε στην αύξηση μεγέθους του δείκτη υγείας του ήρωα -HP. Στην περίπτωση που η υγεία του ήρωα είναι κακή, μπορεί να επισκεφτεί πλανόδιους γιατρούς στα προάστια των πόλεων.


Το παιχνίδι θα περιέχει βάση δεδομένων για επί πλέον πληροφορίες που αφορούν τοποθεσίες των πόλεων, χαρακτήρες και υπηρεσίες ενδιαφέροντος. Πληροφορίες θα δίδονται κατ’ επιλογή του παίκτη για την ιστορία των αξιοθέατων των διαφόρων πόλεων καθώς ο Ezio τις επισκέπτεται.


Θα υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι για την αποφυγή μαζικών συγκρούσεων, είτε με βόμβες καπνού είτε ρίχνοντας μερικά κέρματα στο δρόμο για αντιπερισπασμό. Η προβολή του περιβάλλοντος και των χαρακτήρων με «eagle vision» εφαρμόζεται και στου τρίτου προσώπου gameplay ώστε να ξεχωρίζουν οι στόχοι και τα σημεία ενδιαφέροντος κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο παίχτης θα μπορεί επίσης να επισκεφτεί κρυφές τοποθεσίες, όπως κατακόμβες και σπηλιές από τις οποίες θα προσκομίζει κάποιο έπαθλο ή ανταμοιβή.


Η Ubisoft δεν έχει δώσει ακόμα πληροφορίες που αφορούν την πλοκή του Desmond και την επανεμφάνιση της Suzan στο παιχνίδι, της οποίας τη φωνή ενσαρκώνει ξανά η Christen Bell.