Σε απολύσεις 3.000 εργαζομένων, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 10% των 29.000 υπαλλήλων της παγκοσμίως, θα προχωρήσει η εταιρία Sun Microsystems, εξαιτίας της καθυστέρησης της εξαγοράς της.


SunMicrosystemsΟι απολύσεις θα γίνουν μέσα στους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με έγγραφο της Sun το οποίο στάλθηκε στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC). Η εταιρία συμφώνησε τον Ιούλιο να εξαγοραστεί από την Oracle, απόφαση που η ΕΕ έθεσε στο μικροσκόπιο, καθώς η γερμανική SAP είναι από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να γίνει γνωστή την 19η Νοεμβρίου.


Ο διευθύνων σύμβουλος της Oracle, Λάρι Έλισον, δήλωσε πρόσφατα ότι η Sun χάνει περίπου 100 εκατ. δολάρια τον μήνα λόγω της αβεβαιότητας όσον αφορά το μέλλον της επιχείρησης. Οι αντίπαλές της εταιρίες, κυρίως οι IBM και Hewlett-Packard, έχουν αποδυθεί σε μια προσπάθεια να της αποσπάσουν πελάτες, προσφέροντάς τους μεγάλες εκπτώσεις.


Η Sun συμφώνησε να πωληθεί στην Oracle μετά από πολυετείς αποτυχημένες προσπάθειες να σχεδιάσει μια στρατηγική για την αναστροφή των αρνητικών της αποτελεσμάτων. Πέρυσι είχε ανακοινώσει ότι θα μειώσει το προσωπικό της κατά 5.000 έως 6.000 υπαλλήλους, καθώς παρουσίασε ζημίες ύψους 2,2 δις δολαρίων.